Home » Invatamant » Focarul de hepatită virală de la Băcani a fost lichidat!

Focarul de hepatită virală de la Băcani a fost lichidat!

de Răzvan CĂLIN

Până în momentul de față, nu s-a mai înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu hepatită virală de tip A.

Autoritățile din comuna Băcani răsuflă ușurate că, în cele din urmă, se poate spune că focarul de hepatită virală de tip A a fost lichidat. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, peste 20 de elevi de la școala din sat au contractat boala mâinilor murdare, așa cum mai este cunoscută această maladie.

”Totuși, de aproape două săptămâni nu ni s-a mai raportat nici un caz de îmbolnăvire. Ceea ce nu poate decât să ne bucure. Oricum, am luat măsuri destul de drastice în ultimul timp în ceea ce privește mai ales asigurarea unei igiene optime în școală. În același timp, s-au făcut instruiri atât cu elevii, cât și cu părinții acestora, pentru a le implementa și mai bine noțiuni primare de igienă personală. Până la urmă vorbim de boala mâinilor murdare. Oricum, monitorizăm cu atenție atât igiena din școală, cât și starea de sănătate a elevilor”, ne-a declarat Constantin Matei, primarul comunei Băcani.

Chiar în ultima ședință a Consiliului Local Băcani, desfășurată vineri 29 ianuarie, medicul primar Elena Dominte, care are în grijă populația din această comună, a prezentat un raport cu situația existentă, din care a reieșit că nu s-au mai înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu virusul hepatitei virale de tip A.

Primele cazuri de elevi ai școlii din Băcani ce au contractat această maladie au fost înregistrat în vacanța școlară prilejuită de sărbătorile de iarnă. Într-un final, au fost diagnosticați cu această maladie 23 de copii, care au fost imediat izolați și au urmat tratamentul medical de rigoare, fie în spital, fie la domiciliu.

de Răzvan CĂLIN Până în momentul de față, nu s-a mai înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu hepatită virală de tip A. Autoritățile din comuna Băcani răsuflă ușurate că, în cele din urmă, se poate spune că focarul de hepatită virală de tip A a fost lichidat. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, peste 20 de elevi de la școala din sat au contractat boala mâinilor murdare, așa cum mai este cunoscută această maladie. ”Totuși, de aproape două săptămâni nu ni s-a mai raportat nici un caz de îmbolnăvire. Ceea ce nu poate decât să ne…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: