Home » Invatamant » Patru focare de varicelă, cu 32 de copii bolnavi, confirmate în unități de învățământ din județ

Patru focare de varicelă, cu 32 de copii bolnavi, confirmate în unități de învățământ din județ

Patru focare de varicelă în evoluție, cu 32 de cazuri de boală, au fost confirmate de autoritățile sanitare în unități de învățământ din municipiile Vaslui și Bârlad, precum și într-o creșă în care sunt înregistrate 12 cazuri la copii cu vârsta de unu și doi ani.

Un număr de 32 de copii cu vârsta de până la nouă ani s-au îmbolnăvit de varicelă în ultima perioadă, după ce au venit în contact cu colegii de clasă din unitățile de învățământ sau creșele pe care le frecventează. În aceste condiții, au fost confirmate patru focare de boală, două în grădinițe, unul într-o școală și unul la o creșă. Astfel, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Bârlad sunt șapte cazuri, în timp ce la Grădinița Liceului Pedagogic, din același municipiu, există 15 preșcolari bolnavi, toți copii cu vârste cuprinse între doi și patru ani. De asemenea, tot în Bârlad, sunt confirmate cinci cazuri la Școala nr. 11, la copii cu vârste cuprinse între cinci și nouă ani.

„Ultimul focar raportat este la Creșa nr. 3 Vaslui, acolo unde 12 copii au contractat boala. La această unitate, vârstele celor cu varicelă confirmată sunt de unu sau doi ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autoritățile sanitare vasluiene se așteaptă la apariția de noi cazuri de boală, una extrem de contagioasă, având în vedere că cele patru focare sunt în evoluție. (Ionut PREDA)

Patru focare de varicelă în evoluție, cu 32 de cazuri de boală, au fost confirmate de autoritățile sanitare în unități de învățământ din municipiile Vaslui și Bârlad, precum și într-o creșă în care sunt înregistrate 12 cazuri la copii cu vârsta de unu și doi ani. Un număr de 32 de copii cu vârsta de până la nouă ani s-au îmbolnăvit de varicelă în ultima perioadă, după ce au venit în contact cu colegii de clasă din unitățile de învățământ sau creșele pe care le frecventează. În aceste condiții, au fost confirmate patru focare de boală, două în grădinițe, unul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: