Home » Social » Fetița de 6 ani, internată în comă în spital cu o greutate de doar 5 kg, poate fi adoptată

Fetița de 6 ani, internată în comă în spital cu o greutate de doar 5 kg, poate fi adoptată

Fetița de șase ani, din localitatea vasluiană Solești, internată în spital în comă, în urmă cu doi ani, și având greutatea de doar cinci kilograme, va putea a fi adoptată de medicul din Iași care a luat-o în plasament în ianuarie 2015, după ce tatăl natural al copilei și-a dat acordul.

Tatăl natural al fetei din Solești care, în februarie 2014, la vârsta de patru ani, a ajuns în stare critică la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu o greutate de doar cinci kilograme, și-a dat acordul ca fiica sa, acum în vârstă de șase ani, să poată fi adoptată. După un an de zile în care a refuzat ca fata sa să ajungă la o familie adoptivă, Maricel Bălănescu a ajuns la concluzia că este mult mai bine pentru copilă să crească într-o familie cu posibilități materiale, care poate să-i ofere un viitor.

Îmi este foarte dor de fată. Aș fi vrut să o cresc eu, dar mi-am dat seama că acolo, la acea familie adoptivă, o să aibă un viitor mult mai bun. Ceea ce sper este ca, din când în când, părinții care o vor înfia să vină cu fata să o mai văd și eu”, a declarat Maricel Bălănescu.

Tatăl fetiței de șase ani a rămas singur de un an de zile, după ce soția acestuia a murit. Bărbatul mai are încă cinci copii, toți aflați în plasament la asistenți maternali.

În ceea ce o privește pe copila de șase ani, aceasta se află în plasament familial la unul din medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași care s-a ocupat de recuperarea fetiței.

În februarie 2014 micuța a fost dusă de către mama sa în comă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu numeroase traumatisme. După ce au reușit să o stabilizeze, medicii au anunțat atât poliția cât și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în condițiile în care copila cântărea doar cinci kilograme la vârsta de patru ani, greutate care o are, în mod normal, un bebeluș la maxim trei luni.

Fetița de patru ani mai avea acasă încă cinci frați, cu vârste cuprinsă între trei și 11 ani, mama copilei refuzând să se interneze alături de fiica sa, ca însoțitor, în spital. Toți copiii au fost scoși din familie de către reprezentanții DGASPC Vaslui din cauza condițiilor inumane în care erau crescuți, fiind dați în plasament familial. (Ionuț PREDA)

Fetița de șase ani, din localitatea vasluiană Solești, internată în spital în comă, în urmă cu doi ani, și având greutatea de doar cinci kilograme, va putea a fi adoptată de medicul din Iași care a luat-o în plasament în ianuarie 2015, după ce tatăl natural al copilei și-a dat acordul. Tatăl natural al fetei din Solești care, în februarie 2014, la vârsta de patru ani, a ajuns în stare critică la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu o greutate de doar cinci kilograme, și-a dat acordul ca fiica sa, acum în vârstă de șase ani, să poată fi adoptată.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: