Home » Administratie » Impozit pentru utilizatorii sălilor de sport ale școlilor

Impozit pentru utilizatorii sălilor de sport ale școlilor

Pentru a putea utiliza legal sălile de sport ale școlilor din oraș, reprezentanții cluburilor sportive private vor trebui să plătească impozit pentru fiecare oră de antrenament. Taxa aceasta ajunge până la 4 lei pe oră și se calculează în funcție de valoarea sălii de sport stipulată în contabilitate și de suprafața sălii de sport.

Utilizatorul sălii de sport, persoană fizică sau juridică, în baza contractului de închiriere cu școala, va trebui să depună o declarație tip la Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei, iar în urma calculului va trebui să achite un impozit pe oră, bani care vor trebui plătiți lunar până pe data de 25 a lunii”, a declarat Constantin Ciobanu, directorul executiv al Primăriei Bârlad.

De o săptămână, activitatea cluburilor sportive nu se mai poate desfășura în sălile de sport ale școlilor din oraș, până la intrarea în legalitate.

Este normal ca atât autoritățile locale cât și cluburile să respecte legea. Noi am căutat să rezolvăm cât mai repede posibil acest aspect și ca să fim în legalitate, dar și pentru copiii care fac sport. Știu ce înseamnă pentru ei și părinții lor aceste antrenamente pentru că și eu am fost sportiv, am practicat rugby timp de câțiva ani buni. Situația s-a rezolvat, din punctul nostru de vedere, rămâne ca reprezentanții cluburilor să ia măsurile care se impun pentru continuarea activității. Vor trebui să plătească, în calitate de utilizatori ai sălilor, o taxă pe care nu am impus-o noi, ci Codul Fiscal”, a declarat Dorin Apostu, viceprimarul municipiului Bârlad.

În Bârlad, își desfășoară activitatea în sălile de sport ale școlilor din oraș mai multe cluburi. Printre acestea, unele ale cărăr rezultate sunt de notorietate ( Wazary Dojo și Miagy Dojo, primul la Școala nr. 5 și al doilea la Liceul Pedagogic). Lunar, părinții plătesc o cotizație care diferă de la club la club.

După câteva zile în care ne-am panicat pentru că exista posibilitatea de a nu ne mai desfășura antrenamentele în sălile de sport ale școlilor, ne-am liniștit. Este bine că s-a găsit o soluție legală la problemă iar copiii vor putea face sport în continuare, în condiții decente”, a declarat Gabriel Manta, antrenor la clubul Miagy Dojo. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. MANTA, MAI TACI CA FACI CURENT…

%d blogeri au apreciat: