Home » Monden » Milionarul Cristian Țânțăreanu: «Suntem niște proști»

Milionarul Cristian Țânțăreanu: «Suntem niște proști»

Au făcut austriecii ce românii se chinuie de pe vremea lui Ceaușescu, o spun bogătașii din Snagov, Izvorani sau Corbeanca. VIP-urile din zonă visau de ani buni să pună mână de la mână și, cu ajutorul statului, să facă centre de recuperare cu apele termale din nordul Capitalei.

“Ne-au luat-o alții înainte, au făcut austriecii cel mai tare complex din Europa. Jos pălăria, în fața lor”, spune cu ciudă Cristian Țânțăreanu. Nordul Capitalei stă pe o imensă salbă de ape geo termale cu proprietăți terapeutice remarcabile. Pe vremea lui Ceaușescu, românii au reușit să construiască două puțuri de forare, funcționale, care au fost lăsate apoi în paragină.

Unul dintre ele este construit pe unul dintre terenurile lui Adrian Năstase, iar cel de-al doilea se află pe un teren privat în fața casei Anei Maria Prodan. “În subsolul comunei e un important zăcământ de apă termală. În vederea exploatării acestei bogății au fost executate două foraje. Punerea în valoare a acestor ape termale deosebite a fost sistată însă, din cauza lipsei fondurilor. Primăria e deținătoarea puțurilor, chiar dacă acestea sunt situate pe terenuri private”, ne-a confirmat primarul din Snagov, Marian Oancea.

Vedetele cu vile în nordul Capitalei sunt foc și pară pe autorități că nu și-au dat interesul. Dacă li s-ar fi cerut ajutorul nu ar fi spus nu, fiecare ar fi avut o idee. „Se știe despre aceste zăcăminte de pe vremea comuniștilor. Aveam nevoie doar de un investitor, pentru că puțurile sunt funcționale. Austriecii au venit cu utilaje de ultimă generație, folosite chiar și de NASA, să sape la o adâncime de mii de metri în Balotești, dar pânza freatică este aceeași. Complexul se aseamănă cu un Spa de lângă Munchen, unde îmi plăcea să merg cu nevasta pe când nu aveam probleme de sănătate, dar mai mic decât cel de la noi” , a povestit pentru Click! Cristian Țânțăreanu. “Mă bucur că am lângă casă un Spa, însă îmi pare rău că nu am fost noi românii în stare să ne folosim de ce avem. Adrian Năstase a avut un proiect, mai ales că puțul de forare este pe terenul lui. Proiectul lui nu a fost votat, pentru că toată lumea a zis că fură banii statului. Eeee, acum ne uităm la ce au făcut nemții și le mai dăm și o căruță de bani să beneficiem de produsele noastre ca să intrăm”, a declarat pentru Click! și Serghei Mizil.

Ana Maria Prodan îi aprobă: “Așa e. În plus,  puteam folosi și noi apele termale pentru încălzirea locuinței, în piscină, jacuzzi, poate pentru un centru dedicat sportivilor. Noi am vrut să ne implicăm alături de alți prieteni din Snagov, dar nimeni nu a fost de acord să investească”.
Austriecii de la A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena, au inaugurat în luna ianuarie, la 30 km de București, în Balotești, Therme București, un centru balneoclimateric în care au investit 50 milioane €. Centrul are o suprafață construită de 30.000 mp în care intră simultan 4.000 de clienți. Bazinele sunt alimentate exclusiv cu apă termală adusă de la o adâncime de 3.000 de metri. Temperatura apei din piscine este de 33˚C, după prelucrare, iar cea a aerului între 29 și 30˚C. Prețurile pornesc de la 39 de lei.

Click! spune

Calitățile curative ale apelor din nordul Capitalei au fost testate de Institutul Național de Medicină Fizică, Balneoclimatologie și Recuperare Medicală care le-au recomandat ca deosebit de benefice în tratarea afecțiunilor aparatului locomotor, a celor post-traumatice, neurologice periferice și cardiovasculare.

Sursa; click.ro

Au făcut austriecii ce românii se chinuie de pe vremea lui Ceaușescu, o spun bogătașii din Snagov, Izvorani sau Corbeanca. VIP-urile din zonă visau de ani buni să pună mână de la mână și, cu ajutorul statului, să facă centre de recuperare cu apele termale din nordul Capitalei. “Ne-au luat-o alții înainte, au făcut austriecii cel mai tare complex din Europa. Jos pălăria, în fața lor”, spune cu ciudă Cristian Țânțăreanu. Nordul Capitalei stă pe o imensă salbă de ape geo termale cu proprietăți terapeutice remarcabile. Pe vremea lui Ceaușescu, românii au reușit să construiască două puțuri de forare, funcționale,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: