Home » Administratie » Peste 58.000 de salariați în județ. Inspectoratul de Muncă se așteaptă la noi angajări

Peste 58.000 de salariați în județ. Inspectoratul de Muncă se așteaptă la noi angajări

Numărul salariaților din județ înregistrați oficial la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui se ridică la peste 58.000 de persoane, în creștere față de anii din urmă, însă mult mai puțini față, de exemplu, primăvara anului trecut, când au fost chiar și cu 6.000 de locuri de muncă mai multe.

Autoritățile din județ se pot lăuda cu o ușoară creștere a numărului locurilor de muncă, în special în mediul privat, față de anii din urmă. Dovadă sunt cele 58.413 contracte de muncă active înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, cu o medie de zece salariați pe fiecare angajator din județ. Reprezentanții ITM susțin că s-a ajuns la creșterea numărului de angajați pe fondul intensificării controalelor efectuate de cei 14 inspectori ai instituției, în toate domeniile de activitate.

Prin campaniile desfășurate la angajatori, s-a reușit descurajarea muncii fără forme legale. Noi ne așteptă încă la noi creșteri a numărului de salariați la începutul acestei primăveri, atunci când încep angajările în agricultură și construcții. De exemplu, în aprilie anul trecut, la nivelul județului erau active 64.000 de contracte de muncă, ceea ce înseamnă câteva mii în plus față de acum”, a declarat inspectorul-șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

La nivelul județului, Rulmenți SA Bârlad este cel mai mare angajator, cu 1.632 de salariați. (Ionuț PREDA)

Numărul salariaților din județ înregistrați oficial la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui se ridică la peste 58.000 de persoane, în creștere față de anii din urmă, însă mult mai puțini față, de exemplu, primăvara anului trecut, când au fost chiar și cu 6.000 de locuri de muncă mai multe. Autoritățile din județ se pot lăuda cu o ușoară creștere a numărului locurilor de muncă, în special în mediul privat, față de anii din urmă. Dovadă sunt cele 58.413 contracte de muncă active înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, cu o medie de zece salariați pe fiecare angajator din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: