Home » Sport » S-a încheiat o nouă ediție a Cupei „Vasile Alecsandri”

S-a încheiat o nouă ediție a Cupei „Vasile Alecsandri”

În perioada 29 – 31 ianuarie, cu prilejul zilelor Școlii Vasile Alecsandri s-a desfășurat concursul regional de Șah Cupa Școlii „Vasile Alecsandri” Vaslui. Organizatoarea are o tradiție bogată în organizarea unor competiții de șah, de nivel județean și național. Competiția a reunit 44 de jucători, din orașele Vaslui, Bârlad, Constanța, Iași, Bacău și Huși.

După cele trei zile de concurs, cu timp de 7 runde, în sistem elvețian, s-au detașat în câștigători la Open A, copii de până în 18 de ani, George Ciprian Prelipceanu, de la Clubul Sportiv Sergentul Vaslui, iar la Open B, copii sub 12 ani, s-a remarcat Ștefan Emilian Prisacaru, de la CS Magnificii Vaslui. Pe categorii de vârstă, alături de cei menționați, au mai fost premiați cu locurile I Vlad Nicolae Toma la 6 ani, Radu Ionuț Cârâc, la 8 ani, Octavian Alexandru Firă, la 10 ani și Alexandru Alipciuc la 16 ani. Iar la fete, locul I la 12 ani a fost adjudecat de Diana Andreea Rusu și la 18 ani de Ionela Toporăscu.

În pauza premergătoare premierii un grup de elevi de la clasele de pian ale Școlii Vasile Alecsandri, printre care Tudor Poiană, Vlad Palcu, Ștefan Palcu și Costică Cristian, au susținut un microrecital, mult apreciat și aplaudat de copii și părinti.

Per ansamblu, cele 24 de medalii oferite de Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Vaslui într-o ceremonia de premiere care a avut loc la Statuia lui Vasile Alecsandri, au fost adjudecate de CS Sergentul Vaslui (11), CS Magnificii Vaslui (3), CS Peneș Curcanul Vaslui (3), ACS Realitatea Huși (2) și CS Gh. Neștianu Bârlad, CS Fianchetto Constanța, CS Micul Șahist Iași, CS Alone Tiger Vaslui, CS Regional Nord Est Bacău (1). Pe lângă medalii, câștigătorii au mai primit cupe și diplome, oferite de Gimnaziul Vasile Alecsandri. Fiecare participant a primit diplomă de participare precum și un medalion cu bustul lui Vasile Alecsandri.

La premiere, Constantin Grosu, președintele clubului sportiv Sergentul, i-a felicitat pe cei mai titrați jucători care timp de 12 ani au mers la toate competițiile organizate de Palatul Copiilor din Vaslui, întrucât din toamnă ei vor pleca pe drumurile studenției, aceștia constituind un model pentru șahiștii începători: „Felicit copiii care au participat cu mult interes la această competiție, de la sportivii de categoria I, până la începători, toți legitimați la Federația Romană de Șah, dar și pe cei în jur de 30 de părinți, care timp de trei zile și – au susținut copiii pentru ca aceștia să își stăpânească emoțiile și să obțină rezultate cât mai bune în cadrul concursului”.

Arbitrii concursului au fost Cătălin Baban Dumitru, arbitru principal și Gheorghe Coșeriu, arbitru secund. Criteriile de departajare au fost, în ordinea importanței, numărul de puncte, Bucholtz și victoria directă. De remarcat că toate rezultatele celor 44 de jucători vor fi înaintate Federației Române de Șah, pentru calculul CIV (Coeficient Intern Valoric) și pentru norme de clasificare. (George PROCA)

În perioada 29 – 31 ianuarie, cu prilejul zilelor Școlii Vasile Alecsandri s-a desfășurat concursul regional de Șah Cupa Școlii "Vasile Alecsandri" Vaslui. Organizatoarea are o tradiție bogată în organizarea unor competiții de șah, de nivel județean și național. Competiția a reunit 44 de jucători, din orașele Vaslui, Bârlad, Constanța, Iași, Bacău și Huși. După cele trei zile de concurs, cu timp de 7 runde, în sistem elvețian, s-au detașat în câștigători la Open A, copii de până în 18 de ani, George Ciprian Prelipceanu, de la Clubul Sportiv Sergentul Vaslui, iar la Open B, copii sub 12 ani, s-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: