Home » Social » Să tot fii polițist local! – Salariul polițiștilor locali vasluieni, rotunjit cu 32 lei pe zi.

Să tot fii polițist local! – Salariul polițiștilor locali vasluieni, rotunjit cu 32 lei pe zi.

de Marian MOCANU

Încă din anul 1994, personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională beneficiază de drepturi de hrană, acordate fie sub formă de alimente sau masă zilnică, fie sub formă de bani. Ulterior, aceste drepturi s-au extins și asupra polițiștilor locali, care, la fel ca jandarmii sau polițiștii, au atribuțiuni în domeniul liniștii și ordinei publice.

La Vaslui, polițiștii locali au beneficiat de această normă de hrană începând de anul trecut, când, după mai multe acțiuni în instanță și cereri ale reprezentanților acestei categorii de personal din mai multe localități, a fost emisă o Ordonanță de Urgență în acest sens. Consiliul Local Vaslui a adoptat o hotărâre în urma căreia, prin acordarea normei de hrană, câștigurile salariale ale polițiștilor locali au crescut cu aproape jumătate!

Și în acest an, municipalitatea va acorda aceste drepturi, dacă joi, 4 februarie, consilierii locali vor fi de acord. Conform proiectului, se vor acorda 25 lei/zi, neimpozabili, personalului auxiliar, și 32 lei/zi, polițiștilor din serviciile operative, de la serviciul rutier local, cel de pază sau liniște și ordine publică.

„Este un drept câștigat cu greu, dar care implică și mai multă responsabilitate din partea lucrătorilor noștri. Consider că, și nu sunt numai estimările mele, polițiștii locali din Vaslui își fac datoria cu profesionalism, iar acest lucru se vede!”, a declarat Sorin Catană, comandantul Poliției Locale a municipiului Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: