Home » Administratie » Scoala de Muzică și Arte Plastice Bârlad va fi reabilitată!

Scoala de Muzică și Arte Plastice Bârlad va fi reabilitată!

de Răzvan CĂLIN

Ministerul Educației a alocat 18 miliarde de lei vechi pentru efectuarea reparațiilor capitale la acest edificiu.

Edilii bârlădeni au primit sprijin mai devreme decât se așteptau pentru rezolvarea unei probleme stringente: reabilitarea și modernizarea Școlii de Muzică și Arte Plastice ”N. N. Tonitza” din Bârlad. Într-o conferință de presă susținută ieri, viceprimarul Bârladului, Dorin Apostu, a anunțat că Ministerul Educației a aprobat cererea de finanțare depusă de autoritățile locale pentru derularea acestui proiect. Valoarea fondurilor alocate de la bugetul de stat de către ministerul de resort pentru lucrarea de la Bârlad este de 1,8 milioane de lei (18 miliarde de lei vechi).

”Suntem foarte bucuroși că Ministerul Educației a venit în ajutorul nostru și astfel vom reuși să rezolvăm această problemă. Școala de Muzică și Arte Plastice avea mare nevoie de reparații, iar finanțarea oferită de Guvern ne ajută să trecem la acțiune cât mai repede posibil”, a declarat viceprimarul Apostu.

Școala de Muzică și Arte Plastice Bârlad funcționează într-un local foarte vechi, o clădire de patrimoniu care riscă, din caza gradului mare de deteriorare, să se năruie la un eventual cutremur de peste șase grade pe scara Richter.

de Răzvan CĂLIN Ministerul Educației a alocat 18 miliarde de lei vechi pentru efectuarea reparațiilor capitale la acest edificiu. Edilii bârlădeni au primit sprijin mai devreme decât se așteptau pentru rezolvarea unei probleme stringente: reabilitarea și modernizarea Școlii de Muzică și Arte Plastice ”N. N. Tonitza” din Bârlad. Într-o conferință de presă susținută ieri, viceprimarul Bârladului, Dorin Apostu, a anunțat că Ministerul Educației a aprobat cererea de finanțare depusă de autoritățile locale pentru derularea acestui proiect. Valoarea fondurilor alocate de la bugetul de stat de către ministerul de resort pentru lucrarea de la Bârlad este de 1,8 milioane de lei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: