Home » World » Virusul Zika este urgență medicală globală, anunță Organizația Mondială a Sănătății

Virusul Zika este urgență medicală globală, anunță Organizația Mondială a Sănătății

Virusul Zika reprezintă o urgență privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacție rapidă, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform BBC News online. 

Experții medicali sunt preocupați că virusul Zika se transmite foarte rapid și pe distanțe mari, consecințele fiind devastatoare.

În acest context, OMS a stabilit că virusul este urgență medicală mondială, fiind în aceeași categorie cu Ebola.

Activitățile de cercetare și modalitățile de contracarare a virusului vor fi accelerate.

„Este vorba de un eveniment extraordinar, care necesită o reacție coordonată”, a declarat Margaret Chan, directorul general al OMS, precizând că prioritatea o reprezintă protejarea femeilor însărcinate și ținerea sub control a țânțarilor.

OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de țânțari, se propagă „în mod exploziv” în America de Sud, unde în 2016 ar putea trei-patru milioane de cazuri.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de țări, printre care se numără Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic și Venezuela.

Sursa: mediafax.ro

Virusul Zika reprezintă o urgență privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacție rapidă, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform BBC News online.  Experții medicali sunt preocupați că virusul Zika se transmite foarte rapid și pe distanțe mari, consecințele fiind devastatoare. În acest context, OMS a stabilit că virusul este urgență medicală mondială, fiind în aceeași categorie cu Ebola. Activitățile de cercetare și modalitățile de contracarare a virusului vor fi accelerate. "Este vorba de un eveniment extraordinar, care necesită o reacție coordonată", a declarat Margaret Chan, directorul general al OMS, precizând că prioritatea o reprezintă protejarea femeilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: