Home » Social » Bărbat salvat de la moarte de doi tineri bârlădeni!

Bărbat salvat de la moarte de doi tineri bârlădeni!

de Răzvan CĂLIN

Teodor Lungu Năstase, de 54 de ani, a fost cât pe ce să se înnece după ce gheața Lacului Prodana s-a crăpat sub el. Omul a căzut în apa rece ca gheața, însă din fericire a fost salvat in extremis de doi tineri care se aflau pe mal.

Prezența de spirit a doi tineri bârlădeni – Alexandru Minciu și Alexandru Rădăcină, ambii în vârstă de 19 ani – a dus la evitarea unei tragedii: cei doi au salvat de la moarte sigură un bărbat de 54 de ani, care a căzut accidental în apa înghețată a Lacului Prodana.

Totul s-a petrecut marți, 2 februarie, în jurul orei 15, când cei doi tineri se aflau pe malul Lacului Prodana, situat la marginea Bârladului, în partea de sud. Tinerii ne-auhaina_gheata_prodana1 povestit că ei tocmai veniseră cu mașina unuia dintre ei pentru a vedea dacă temperaturile pozitive din ultimele zile topiseră gheața care acoperea lacul. La un moment dat, au observat un bărbat care se deplasa agale, pe bicicletă, pe luciul încă înghețat. Pe moment nu i-au dat importanță, însă după numai câteva clipe aveau să constate că individul dispăruse subit din raza lor de vedere.

minciu_radacina”Noi l-am văzut cum venea pe lac, în jur de ora 15.13, dar ne-am văzut de ale noastre. Chiar atunci ajunsesem și noi aici pentru că vroiam să vedem dacă s-a dezghețat lacul sau nu. Peste câteva secunde, ne-am uitat iarăși înspre el și am văzut că nu mai era. Atunci am observat că se rupsese gheața sub el și omul căzuse în apa rece. El nu spunea nimic, probabil că era în stare de șoc, săracul. Noi am început să strigăm la el: «Domnu’, domnu’!», dar nu ne răspundea. I-am spus să nu se sperie că o să-l ajutăm noi să iasă la mal. La 15.15 am sunat la 112 și am cerut ajutorul pompierilor și ambulanței”, ne-a povestit Alexandru Minciună.

Însă, dând dovadă de o prezență de spirit excepțională, cei doi tineri au realizat că trebuie să intervină rapid, până la sosirea echipelor de intervenție, căci existau toate șansele ca omul să moară de hipotermie din cauza apei reci ca gheața. Așa că au coborât malul lacului până la marginea luciului înghețat al apei. La rândul său, bărbatul de 54 de ani s-a zbătut din răsputeri să iasă din apă și să se târască încet spre mal. Pe lângă ajutorul oferit de cei doi tineri, omul a mai avut o șansă și pentru că în momentul în care s-a rupt gheața sub el se afla relativ aproape de mal. Mai mult, tinerii au improvizat un soi de frânghie din husele de la scaunele mașinii și așa au reușit să-l tragă la mal pe bietul om și să-l salveze înainte ca echipele de intervenție ale celor de la Detașamentul de Pompieri Militari Bârlad să ajungă la fața locului. Ud până la piele, bărbatul tremura din toate încheieturile și era la un pas să intre în șoc hipotermic din cauza apei reci a lacului. În momentul în care echipajul de la Stația de Ambulanțăminciu_radacina1 Bârlad a ajuns la fața locului, starea de sănătate a omului era destul de precară, temperatura corpului scăzând până la 28 de grade. A fost transportat imediat la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”, unde a primit îngrijirile de rigoare. Însă, în mod sigur poate spune că s-a născut a doua oară, căci dacă cei doi tineri nu ar fi dat dovadă de sânge rece și prezență de spirit, probabil că acum ar fi fost mort. Omului îi spune Teodor Lungu Năstase, este din Bârlad, și susține că venise pe Lacul Prodana ca să adune niște stuf.

de Răzvan CĂLIN Teodor Lungu Năstase, de 54 de ani, a fost cât pe ce să se înnece după ce gheața Lacului Prodana s-a crăpat sub el. Omul a căzut în apa rece ca gheața, însă din fericire a fost salvat in extremis de doi tineri care se aflau pe mal. Prezența de spirit a doi tineri bârlădeni – Alexandru Minciu și Alexandru Rădăcină, ambii în vârstă de 19 ani – a dus la evitarea unei tragedii: cei doi au salvat de la moarte sigură un bărbat de 54 de ani, care a căzut accidental în apa înghețată a Lacului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: