Home » Justitie » Cum a pedepsit Justiția vasluiană un traficant de minore: punându-l să facă muncă în folosul comunității la școală, printre copii

Cum a pedepsit Justiția vasluiană un traficant de minore: punându-l să facă muncă în folosul comunității la școală, printre copii

de Marian MOCANU

Sentințe ușoare pentru cei doi bărbați din Vinderei, cu multiple ”pasiuni” – trafic de minore, cultura canabisului, trafic de droguri, posesie de droguri etc. Tudorel Bîgu, acuzat de trafic de droguri, posesie de droguri în vederea consumului proprie și trafic de minore, a primit o ”pedeapsă” de doar doi ani și nouă luni cu suspendare. Partenerul său, Petrică Crăciun, în curtea căruia era cultivat canabisul, acuzat de trafic de droguri a fost ”pedepsit” cu un an și patru luni de închisoare, tot cu suspendare. Culmea ironiei Justiției, Bîgu, traficant de minore, va mai ”plăti” pentru faptele sale și cu prestarea a 100 de zile de muncă în folosul comunității taman la școala din Vinderei, printre copii.

În octombrie a anului trecut, din pură întâmplare, procurorii DNA au descoperit niște traficanți de droguri tocmai la Vinderei. Tudorel Bâgu era în atenția procurorilor DIICOT pentru trafic de minori, din cauză că a convins o tânără de 16 ani, cu care întreținea relații sexuale, să se prostitueze. Ulterior, pentru a face rost de bani, individul o oferea, contra unor sume modice, unor bărbați din Bârlad sau Berești, județul Galați, dornici de partide de sex cu fete tinere. Nu s-a mulțumit cu atât și împreună cu partenerul său, Petrică Crăciun, dornici de senzații mai tari, cei doi consumau și droguri pe care, se pare, le ofereau și tinerei în schimbul favorurilor sexuale. Bîgu a adus din Spania semințe de canabis pe care le-a plantat în curtea lui Crăciun, unde a înființat o adevărată plantație. Plantele erau sădite la vedere, chiar lângă gard, însă nimeni dintre vecini nu și-a dat seama de existența culturii de „cânepă sălbatică”.

În timpul percheziției la domiciliile celor doi, un polițist a observat plantele. În casa lui Crăciun s-au găsit nu mai puțin de 14,65 kg de canabis, o parte fiind deja uscat și pregătit pentru livrare. În timpul anchetei, Petrică Crăciun, chiar dacă a recunoscut că a avut relații sexuale cu minora în vârstă de 16 ani, nu a recunoscut și acuzațiile de trafic de droguri. El le-a declarat anchetatorilor că „iarba” din curtea sa ar fi fost plantată de Bîgu fără știrea sa, pe când era plecat la muncă în străinătate. Reîntors acasă, Crăciun nu și-a dat seama ce plante are în ogradă, considerându-le niște buruieni crescute pe lângă gard, pe care voia chiar să le taie!

Cei doi și-au recunoscut faptele, astfel că ieri, 2 februarie, după mai puțin de jumătate de an de la arestare, a fost dată sentința. Judecătorii Tribunalului Vaslui au fost deosebit de blânzi cu Tudorel Bâgu, acesta primind o pedeapsă cu suspendarea executării de doar doi ani și nouă luni de închisoare. Culmea este că, pe lângă suspendarea executării pedepsei, judecătorii au decis ca acesta să execute o sută de zile de muncă în folosul comunității la primăria din comuna Vinderei sau, culmea, la școala gimnazială din localitate. Un fel de a spune că a pus lupul păstor la oi, dat fiind faptul că o parte din pedeapsa primită de Bîgu, respectiv doi ani de închisoare, este pentru trafic de minore! Partenerul de orgii a lui Bîgu, Petrică Crăciun, a fost condamnat la rându-i la un an și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru trafic de droguri.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: