Home » National » Procurorul general Tiberiu Nițu și-a dat DEMISIA: „Numele meu a fost asociat artificial cu o situație care prejudiciază instituția”. Klaus Iohannis a acceptat demisia

Procurorul general Tiberiu Nițu și-a dat DEMISIA: „Numele meu a fost asociat artificial cu o situație care prejudiciază instituția”. Klaus Iohannis a acceptat demisia

Tiberiu Nițu, procurorul general al României, și-a depus marți demisia argumentând că este un gest de reponsabilitate și onoare în condițiile în care numele său „este asociat în mod artificial cu o situație de natură să aibă consecințe asupra imaginii instituției”. Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia procurorului general Tiberiu Nițu, a confirmat marți Administrația Prezidențială pentru MEDIAFAX. 

Procurorul general, Tiberiu Nițu și-a înaintat marți după amiază demisia. În comunicatul transmis de Parchetul General, el precizează că este un „gest de responsabilitate și onoare” în contextul în care numele său este asociat cu „în mod artificial cu o situație de natură să aibă consecințe asupra imaginii instituției”.

El susține că nu a solicitat și nu a beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noțiune este definită prin lege și că i s-a asigurat un dispozitiv de însoțire și protecție.

„Stabilirea unui anumit nivel de protecție pentru diverse categorii de demnitari și punerea în practică a măsurilor de protecție sunt atributul instituțiilor specializate ale statului și nu al beneficiarului protecției”, mai transmite Tiberiu Nițu. 

Acesta susține că „măsurile de protecție asigurate procurorului general al României de către instituțiile specializate ale statului sunt proporționale cu riscurile potențiale la care acesta este expus în exercitarea anumitor atribuții de serviciu, astfel cum acestea sunt prevăzute de legislația în vigoare”.

Tiberiu Nițu era procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din 16 mai 2013. El a fost numit pe această funcție pe o perioadă de trei ani.

Înainte de a ocupa funcția de procuror general al României, Tiberiu Nițu a fost din septembrie 2011 inspector în cadrul Inspecției Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii pe zonele Muntenia-Oltenia-Dobrogea. Acesta a deținut funcția de prim-adjunct al procurorului general al României în perioada 27 iunie 2008-27 iunie 2011, anterior acestei perioade el fiind delegat pe această poziție timp de zece luni. Concret, el a fost mâna dreaptă a procurorului general al României Codruța Kovesi timp de aproape patru ani.

Tiberiu Nițu este născut la 31 iulie 1971. El și-a început cariera de magistrat în anul 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, exercitând ulterior următoarele funcții: februarie 1999 – februarie 2002 prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești; februarie 2002 – februarie 2005 prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești; martie 2005 – iulie 2006 procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism; august 2006 – iunie 2008, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Sursa: mediafax.ro

Tiberiu Nițu, procurorul general al României, și-a depus marți demisia argumentând că este un gest de reponsabilitate și onoare în condițiile în care numele său "este asociat în mod artificial cu o situație de natură să aibă consecințe asupra imaginii instituției". Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia procurorului general Tiberiu Nițu, a confirmat marți Administrația Prezidențială pentru MEDIAFAX.  Procurorul general, Tiberiu Nițu și-a înaintat marți după amiază demisia. În comunicatul transmis de Parchetul General, el precizează că este un "gest de responsabilitate și onoare'' în contextul în care numele său este asociat cu "în mod artificial cu o situație de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: