Home » Invatamant » Proiect pentru sprijinirea elevilor cu părinți plecați din țară

Proiect pentru sprijinirea elevilor cu părinți plecați din țară

Ieri, s-a desfășurat în sala „Al. I. Cuza” de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad a opta activitate din cele nouă incluse în proiectul școlar „Aproape de tine”. Cei șapte profesori inițiatori ai proiectului de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad au dorit să vină în sprijinul elevilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate. La Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” învață cinci elevi remigrați, 68 ale căror mame sunt plecate în străinătate, 57 ai căror tați lucrează peste hotare și 25 care au ambii părinți în străinătate.

Ne confruntăm de ani de zile cu problema elevilor ai căror părinți lucrează în străinătate. Aceștia sunt cei mai vulnerabili elevi, predispuși la absenteism, abandon școlar și eșec școlar. I-am implicat și pe aceștia în proiect, organizând activități care să-i valorizeze și să-i facă să conștientizeze că sunt lucruri frumoase de realizat în viață și că este necesar să aleagă anturajele în care nu se fumează, nu se consumă alcool și nici energie inutil. Am avut activități la care au participat jandarmi și polițiști, elevii beneficiind, de asemenea, de discuții cu cei doi psihologi ai Colegiului nostru. Strădania noastră nu a fost zadarnică, deja observăm că în rândul acestor elevi a scăzut absenteismul școlar și că și-au îmbunătățit și activitatea școlară” a declarat Lăcrămioara Artene, coordonatoarea proiectului.

Proiectul „Aproape de tine” a demarat în 30 octombrie 2015 și se va încheia pe 12 februarie a.c. Proiectul va participa la o competiție județeană de proiecte intitulată „O școală pentru toți și pentru fiecare.

Pe 22 ianuarie 2016 a fost încheiat un acord de parteneriat între Colegiul Tehnic „A. I. Cuza” și CARP Bârlad, iar obiectul acestui contract este colaborarea între cele două instituții pentru organizarea și desfășurarea activităților extracurriculare impuse în cadrul proiectului „Aproape de tine”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: