Home / Justitie / S-a crezut deștept foc, dar s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare

S-a crezut deștept foc, dar s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare

de Marian MOCANU

Daniel Bălăceanu, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Pușcași, a fost condamnat la doi ani și șase zile de închisoare, cu suspendare, pentru propria-i prostie. Tânărul a găsit un telefon mobil în mașina unui prieten, și, după ce l-a decodat, s-a gândit să-i ceară bani proprietarei telefonului, pentru a i-l restitui. Părinții fetei au anunțat poliția, astfel că „inteligentul” hoț a fost acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, însușire a bunului găsit și șantaj!

În luna iulie a anului trecut, Daniel Bălăceanu, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Pușcași, a găsit un telefon mobil în mașina unui prieten. În loc să-i caute proprietarul și să-i înapoieze telefonul, Bălăceanu a mers la un amic specialist pentru a debloca telefonul. Ulterior, a aflat că telefonul ar aparține unei fete din Pușcași, pe care a sunat-o, cerându-i nu mai puțin de o mie de lei pentru a-i înapoia aparatul. Suma depășea cu mult valoarea telefonului, însă Bălăceanu a considerat că fotografiile stocate în aparat, și mai ales mesajele, „meritau efortul!”. Fata le-a povestit părinților întâmplarea, care, la rândul lor, au anunțat poliția.

În urma cercetărilor, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au descoperit repede autorul, pe numele căruia procurorii DIICOT au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, însușire a bunului găsit și șantaj.

Daniel Bălăceanu a fost condamnat la 20 (douăzeci) de zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de însușire a bunului găsit, un an și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare, fără vinovăție, la acces ilegal la un sistem informatic, opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la alterarea, fără vinovăție, a integrității datelor informatice – pentru decodarea telefonului „găsit”, și un an și patru luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În plus, tânărul „chilipirgiu” va trebui să execute 60 de zile de muncă în folosul comunității. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Iași.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: