Home » Sport » Vasluianca Andreea Păuc – medalie de argint la Campionatele Naționale de lupte libere

Vasluianca Andreea Păuc – medalie de argint la Campionatele Naționale de lupte libere

de Marian MOCANU

La primul ei concurs de seniori, vasluianca Andreea Păuc a reușit performanța să câștige medalia de argint la Campionatul Național de lupte libere, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Craiova. Este prima medalie la un concurs național destinat seniorilor obținută de sportivii Clubului Viitorul Vaslui în ultimii zece ani. Alți doi tineri vasluieni, Lascăr Rotaru și Andrei Brașoveanu, aflați pentru prima dată la un concurs de seniori, au lupte libere (7)reușit, la rându-le, clasări onorabile, pe locul cinci.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Craiova, s-a desfășurat Campionatul Național de Lupte Libere, la care au participat peste 400 de concurenți din întreaga țară. Delegația secției de lupte libere de la Clubul Sportiv Viitorul Vaslui a avut în componență trei tineri sportivi, participanți pentru prima dată la un concurs destinat seniorilor. În ciuda acestui fapt, doi dintre ei, Lascăr Rotaru și Andrei Brașoveanu, au obținut un merituos loc V, la categoriile 74, respectiv 70 de kilograme. Surpriza a venit din partea Andreei Păuc, care, deși a concurat la o categorie de vârstă superioară, aceasta fiind încă în lotul de tineret, a ajuns până în finala categoriei 50 de kilograme și a reușit performanța de a obține medalia de argint. Fosta medaliată cu argint la Campionatele Mondiale de tineret din 2015 s-a declarat mulțumită de rezultatul obținut.

„A fost un concurs foarte greu, cu atât mai mult cu cât nu am avut foarte mult timp pentru pregătire. Chiar dacă decizia de a concura la Campionatul Național de seniori a fost luată în ultimul moment, speram totuși să ies campioană. Chiar și așa, dat fiind vârsta mea, de 21 de ani și faptul că încă concurez la categoria tineret, consider că medalia de argint obținută este o realizare foarte bună, lucru care îmi dă curaj la următoarele competiții programate în acest an. Visul meu este să concurez, cândva, la olimpiadă și, de ce nu, să vin de acolo cu o medalie cât mai strălucitoare!”, ne-a declarat Andreea, tânăra speranță vasluiană a luptelor libere.

lupte libere (1)La rândul său, și antrenorul tinerei sportive, Nicolae Beligan, s-a declarat încântat de succesul elevei sale: „A fost un timp scurt de pregătire, din momentul în care am decis, de comun acord cu Andreea, participarea la Campionatele Naționale pentru Seniori. Suntem mulțumiți de medalia de argint, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată când Andreea concurează la seniori și cu atât mai mult cu cât a luptat cu sportive provenind de la cluburi de renume, cu o bază și condiții de pregătire mult superioare celor de la Vaslui. Chiar și în aceste condiții, faptul că toți trei sportivii vasluieni participanți la aceste campionate naționale au obținut locuri fruntașe dovedește valoarea școlii vasluiene de lupte libere și seriozitatea cu care se pregătesc sportivii de la Clubul Sportiv Viitorul Vaslui. Din păcate, din palmaresul clubului, cel puțin în ultimii ani, lipsesc medaliile de la seniori, asta și pentru că, odată ce termină școala, sportivii pleacă la cluburile mari, unde au alte condiții de pregătire și alte posibilități, inclusiv financiare. De aceea, pot spune că secția de lupte libere de la Vaslui a ajuns un fel de pepinieră pentru cluburile de renume, asta și pentru că indiferent de valoarea sportivilor crescuți aici, nu avem posibilități financiare pentru a-i păstra. Ar trebui o mai mare implicare din partea factorilor locali pentru sprijinirea și altor discipline, decât fotbalul sau handbalul, pentru că, iată, și aici avem rezultate cel puțin la fel de notabile”.

Andreea Păuc a fost cooptată în lotul național de tineret, fiind invitată sa participe la cantonamentele sportivilor care vor face parte din delegația României la Olimpiada de la Rio, din această vară. Pentru tânăra luptătoare vasluiancă aceste cantonamente vor constitui o bună experiență, cu atât mai mult cu cât în acest an ea va participa la Campionatul de lupte libere pe plajă, care se va desfășura în Croația, dar și la campionatul mondial de tineret, din toamna acestui an.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: