Home » Administratie » Firmele care desfășoară o activitate economică în clădirea de reședință, impozit de 1,3% din valoare de inventar al imobilului

Firmele care desfășoară o activitate economică în clădirea de reședință, impozit de 1,3% din valoare de inventar al imobilului

Agenții economici care desfășoară o activitate economică într-o clădire rezidențială, proprietate a persoanei fizice, vor trebui să plătească, din acest an, un impozit de 1,3% din valoarea de inventar a imobilului, au anunțat oficialii Primăriei Vaslui, în urma unei evaluări făcută de către un expert în domeniu.

Noul Cod Fiscal va scoate bani mai mulți din buzunarele agenților economici care își desfășoară activitatea în aceeași clădire unde-și au și reședința. Astfel, au anunțat oficialii Primăriei Vaslui, firmele care, în clădirea proprietate a persoanei fizice, desfășoară activități care constau în furnizarea de bunuri, servicii și lucrări pe o piață și cuprinde activități de producție, comerț sau prestări de servicii, inclusiv cele agricole sau profesii liberale sau asimilate acestora, vor trebui să plătească un impozit de 1,3% din valoarea de inventar a clădirii. În aceste condiții, agenții economici vor trebui să scoată alți bani din buzunar pentru întocmirea raportului de evaluare al clădirii, făcut doar de către un evaluator autorizat.

Inclusiv cei care nu desfășoară o activitate economică în clădirea rezidențială trebuie să depună o declarație în acest sens la Serviciul Financiar, probată cu un certificat constatator de la Registrul Comerțului. Dacă vor dovedi acest lucru, atunci vor achita un impozit la fel ca orice persoană fizică pentru o clădire rezidențială”, a declarat directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei Vaslui, Eugen Boț.

Toți agenții economici care desfășoară sau nu o activitate în clădirea rezidențială vor trebui să depună declarațiile până la data de 31 martie, la Serviciul Financiar al Primăriei Vaslui. (Ionuț PREDA)

Agenții economici care desfășoară o activitate economică într-o clădire rezidențială, proprietate a persoanei fizice, vor trebui să plătească, din acest an, un impozit de 1,3% din valoarea de inventar a imobilului, au anunțat oficialii Primăriei Vaslui, în urma unei evaluări făcută de către un expert în domeniu. Noul Cod Fiscal va scoate bani mai mulți din buzunarele agenților economici care își desfășoară activitatea în aceeași clădire unde-și au și reședința. Astfel, au anunțat oficialii Primăriei Vaslui, firmele care, în clădirea proprietate a persoanei fizice, desfășoară activități care constau în furnizarea de bunuri, servicii și lucrări pe o piață și cuprinde…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. Cei de la primarie sint total nepregatiti . Depui actele in vederea stabilirii impozitului ,si ei nici macar nu dau un numar de inregistrare , ca sa poti face dovada depunerii declaratiei pentru stabilirea impozitului.
    Spun ca ne vor contacta ei …….!

%d blogeri au apreciat: