Home » Sanatate » Liste de așteptare pentru proteze la Casa de Asigurări de Sănătate, încă din iunie anul trecut

Liste de așteptare pentru proteze la Casa de Asigurări de Sănătate, încă din iunie anul trecut

Zeci de bolnavi din județ care au nevoie de o proteză auditivă subvenționată de la bugetul asigurărilor de sănătate sunt de luni de zile pe o listă de așteptare la CJAS Vaslui, unii din iunie anul trecut. Asta din cauza fondurilor insuficiente la acest capitol de care dispune instituția, care aproape că a epuizat bugetul de 626.000 de lei alocat pe primul trimestru pentru dispozitive medicale.

Problema listelor de așteptare la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru dispozitive medicale pare fără sfârșit. Zeci de bolnavi din județ care au nevoie de proteze stau de luni de zile la mâna celor care finanțează sistemul de sănătate, unii chiar și de la mijlocul anului trecut. Cei mai vechi pe listele de așteptare sunt persoanele cu probleme auditive, 85 de bolnavi având decizii de proteze încă din iunie anul trecut.

Conducerea CJAS Vaslui susține că s-a ajuns în această situație din cauza fondurilor insuficiente, bugetul de 626.000 de lei alocat pentru primul trimestru din acest an pentru dispozitive medicale fiind aproape epuizat.

Din păcate, sumele alocate într-un an la capitolul dispozitive medicale nu ne ajung pentru toate categoriile de proteze și de aceea se creează acele liste de așteptare. Evident că plata lor se face în funcție de priorități, acestea fiind stabilite printr-o decizie internă, aprobată de Consiliul de Administrație”, a declarat directorul CJAS Vaslui, Maria Vlasici.

Deși suntem abia la începutul lui februarie, CJAS Vaslui mai dispune doar de 100.000 de lei pentru dispozitive medicale până în luna aprilie, sumă păstrată de conducerea instituției doar pentru urgențe. (Ionuț PREDA)

Zeci de bolnavi din județ care au nevoie de o proteză auditivă subvenționată de la bugetul asigurărilor de sănătate sunt de luni de zile pe o listă de așteptare la CJAS Vaslui, unii din iunie anul trecut. Asta din cauza fondurilor insuficiente la acest capitol de care dispune instituția, care aproape că a epuizat bugetul de 626.000 de lei alocat pe primul trimestru pentru dispozitive medicale. Problema listelor de așteptare la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru dispozitive medicale pare fără sfârșit. Zeci de bolnavi din județ care au nevoie de proteze stau de luni de zile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: