Home » Social » Posibile facilități pentru mamele care adoptă copii

Posibile facilități pentru mamele care adoptă copii

de Marian MOCANU

Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei și de concediu de acomodare de un an. Propunerea de modificare a legii adopției a fost adoptată de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost deja adoptat de Senat. În județul Vaslui, anul trecut au fost încredințați spre adopție 75 de copii, din care 63 copii cu vârsta de peste doi ani.

Deputații din Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților au amendat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, la propunerea deputaților PNL. Conform acestuia, mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de o indemnizație de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referință) și de concediu de acomodare de maxim 12 luni, acordate la cererea părintelui adoptator. În varianta inițială, Guvernul propusese concediu de acomodare de 6 luni.

Astfel, mamele care adopta copii cu vârsta mai mare de 2 ani ar urma să primească o indemnizație de aproximativ 1700 de lei pe lună. În cazul în care copilul adoptat are vârsta mai mică de doi ani, părinții adoptivi ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizația de creștere a copilului.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional. Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Asistență socială și Protecția Copilului Vaslui, anul trecut au fost încredințați spre adopție un număr de 75 de copii, din care doar 12 cu vârsta mai mică de doi ani.

de Marian MOCANU Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei și de concediu de acomodare de un an. Propunerea de modificare a legii adopției a fost adoptată de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost deja adoptat de Senat. În județul Vaslui, anul trecut au fost încredințați spre adopție 75 de copii, din care 63 copii cu vârsta de peste doi ani. Deputații din Comisia pentru muncă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: