Home » World » Un militar rus a fost ucis în Siria de un obuz tras de Statul Islamic (Ria Novosti)

Un militar rus a fost ucis în Siria de un obuz tras de Statul Islamic (Ria Novosti)

Un „consilier militar” rus a fost ucis luni în Siria de un obuz tras de jihadiștii organizației Statul Islamic, a anunțat miercuri seară Ministerul rus al Apărării, citat de agenția Ria Novosti. 

Acesta este al treilea militar rus ucis de la începutul intervenției ruse la 30 septembrie la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad, notează AFP.

Acest militar rus, desfășurat într-o „garnizoană militară” a armatei siriene, instruia soldați să folosească „noi arme” când a fost „rănit mortal” de un obuz, potrivit ministerului rus care nu precizează unde a avut loc atacul atribuit Statului Islamic.

Armata rusă precizează că acest consilier militar și „noile arme” se înscriu în cadrul unor acorduri militare și de vânzare de arme între Rusia și Siria, o modalitate de a indica faptul că el nu era un militar desfășurat pe teren pentru a sprijini forțele armate siriene.

Oficial, Rusia efectuează o campanie de raiduri aeriene și lovituri cu bombardiere, avioane de sprijin la sol, elicoptere și rachete trase de pe nave de război sau submarine în Marea Caspică și în Mediterana, dar fără desfășurare de trupe terestre, amintește France Presse.

Miercuri dimineață, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, în vizită la Muscat, a repetat că armata rusă nu va opri intervenția militară înainte de „a învinge cu adevărat” Statul Islamic și Frontul Al-Nosra, aripa siriană Al Qaida, respingând implicit cererile pentru oprirea bombardamentelor.

Doi militari ruși au murit înainte în Siria. La 24 noiembrie, un bombardier Su-24 care se întorcea dintr-o misiune a fost doborât deasupra frontierei turco-siriene de F-16 ale aviației turce, aruncând într-o gravă criză relațiile diplomatice dintre Turcia și Rusia care, furioasă, a luat o serie de măsuri de retorsiune împotriva Ankarei.

Unul din piloții ruși a fost ucis de rebeli sirieni după ce s-a parașutat și celălalt a fost recuperat după o operațiune a forțelor siriene și ruse, dar un alt soldat rus a fost ucis într-o primă încercare de salvare.

Sursa: agerpres.ro

Un "consilier militar" rus a fost ucis luni în Siria de un obuz tras de jihadiștii organizației Statul Islamic, a anunțat miercuri seară Ministerul rus al Apărării, citat de agenția Ria Novosti.  Acesta este al treilea militar rus ucis de la începutul intervenției ruse la 30 septembrie la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad, notează AFP. Acest militar rus, desfășurat într-o "garnizoană militară" a armatei siriene, instruia soldați să folosească "noi arme" când a fost "rănit mortal" de un obuz, potrivit ministerului rus care nu precizează unde a avut loc atacul atribuit Statului Islamic. Armata rusă precizează că acest consilier militar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: