Home » Administratie » Bârladul sub lupă – Smârcurile din Parcul Teatrului ”V.I.Popa”!

Bârladul sub lupă – Smârcurile din Parcul Teatrului ”V.I.Popa”!

de Răzvan CĂLIN

Nu este prima dată când scriem pe marginea acestui subiect și probabil că nu va fi nici ultima dacă ne gândim la lipsa de reacție a autorităților. Vorbim despre parcul din fața noroi_alei_parc1Teatrului ”V. I. Popa” ale cărui alei arată, pur și simplu, ca niște huidițe de pământ cum vezi prin localitățile din mediul rural vasluian. E drept că noroiul, glodul din parcul bârlădean e mai cu moț nițel pentru că-i de culoare brun-roșiatică. Sau unii zic că ar fi mai rozaliu, așa.

În fine, nu culoarea e importantă, ci faptul că noroiul e tot noroi. Odată ce temperaturile pozitive din ultimele zile au topit stratul de zăpadă, aleile parcului s-au transformat în niște veritabile ulițe, în care picioarele îți lipăie printr-un strat gros de mâzgă roșiatică. Aproape că nu-ți vine să crezi că ești într-un parc de recreere din buricul târgului, unde se presupune că ai putea să te plimbi și să te relaxezi în tihnă. Mai ales în astfel de zile, când pământul aleilor e înmuiat de apă, totul seamănă izbitor cu glodul ulițelor de la țară. Și când te gândești că s-au cheltuit milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea acestui parc, mai că te apucă râsul (dacă nu plânsul!) când vezi că după o plimbare pe aleile sale te întorci acasă plin de noroi pe încălțăminte. Cum tot mai mulți bârlădeni care zilnic trec prin acest parc dondăne în bărbi în timp ce picioarele le alunecă prin stratul de noroi, ne întrebăm oare când edilii noștri vor realiza că n-ar strica să rezolve odată pentru totdeauna această problemă. Căci soluții decente, practice și de bun gust suntem convinși că există. Și fără cine știe ce eforturi financiare imense. Totul e să se vrea! Nu de alta, dar aleile parcului arată ca dracu la fiecare precipitație mai zdravănă. Iar în sezonul cald, când nu plouă, după o tură prin parc ești plin de țărnă roșiatică din cap până în picioare!

de Răzvan CĂLIN Nu este prima dată când scriem pe marginea acestui subiect și probabil că nu va fi nici ultima dacă ne gândim la lipsa de reacție a autorităților. Vorbim despre parcul din fața Teatrului ”V. I. Popa” ale cărui alei arată, pur și simplu, ca niște huidițe de pământ cum vezi prin localitățile din mediul rural vasluian. E drept că noroiul, glodul din parcul bârlădean e mai cu moț nițel pentru că-i de culoare brun-roșiatică. Sau unii zic că ar fi mai rozaliu, așa. În fine, nu culoarea e importantă, ci faptul că noroiul e tot noroi. Odată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

5 comments

  1. Si-au batut joc de banii europeni si de acest parc.Cand ploua malul si apa domina ,cand e uscat praful acela rosu il iei pe incaltaminte ,haine si probabil in plamani.Cine a semnat receptia acestui parc?Poate ca alte institutii vor face intr -o zi lumina .C.J. ar trebui sa vada si sa ia masuri.

  2. O adevarata bataie de joc aceste alei.Bani cheltuiti aiurea.Colac peste pupaza pe platoul din fata teatrului au montat si cateva proiectoare mari de putere cica sa lumineze fatada care te orbesc cand ajungi acolo.Mai mult copilasii care se joaca pe acest platou sunt cei mai afectati de acele lumini orbitoare.

  3. Aci sunt banii vostri ……PROSTILOR…….votati USL …PRIMAR ing. constantin constantinescu.

  4. chiar nu vreti sa vedeti realitatea ? ..degeaba se isterizeaza pe aici lumea tot ei fac legea in sat :)))

  5. Nu numai ca au distrus aleile din parc, dar se străduiesc cu o insistență tâmpita an de an să distrugă și ce a mai rămas din copaci prin toaletări demonice. Au distrus și o parte din castani retazandu.le coroana. Jumătate din copacii toaletări din dreapta muzeului s.au uscat și au fost tăiați. Alți copaci uscați datorită toaletărilor urmează să fie tăiați. Și în grădină publică au fost marcați pt tăiere copaci sănătoși, în timp ce salcâmii uscati stau să cadă peste oameni și mașini exact în parcarea de lângă zoo.

%d blogeri au apreciat: