Home » Justitie » Proxeneții din Iana!

Proxeneții din Iana!

de Răzvan CĂLIN

O acțiune derulată de DIICOT Buzău a destructurat o rețea de proxeneți din care făceau parte și trei persoane din comuna Iana, județul Vaslui.

Joi, 4 februarie, echipe formate din polițiști și jandarmi au luat cu asalt comuna Iana în cadrul unei acțiuni coordonată de procurorii DIICOT. Este vorba despre Biroul Teritorial Buzău al DIICOT care a desfășurat concomitent acțiuni similare și în județele Prahova și Dâmbovița. Ținta celor de la DIICOT este o rețea de proxenetism ce acționa pe teritoriile a trei state din Uniunea Europeană: Grecia, Germania și Elveția.

prostitutieDin această rețea fac parte și trei persoane din comuna vasluiană Iana: Cristina Greșeală, Tiberiu Tamaș și Ovidiu Mihăiță Petrea. În consecință, joi dimineață, oamenii legii au descins în satele Hălărești și Iana și au mers direct la locuințele celor trei suspecți. Simultan, în județele Prahova și Dâmbovița s-au derulat alte percheziții domiciliare. Numai că, în cazul descinderilor de la Iana oamenii legii nu au prea avut succes pentru că nici unul din cei trei suspecți nu era acasă. Și asta pentru că toți trei sunt plecați în Grecia.

Dosarul instrumentat de DIICOT Buzău arată că respectivul grup infracțional organizat era specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism în formă continuată și șantaj calificat în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, doi dintre membrii acestei rețele de proxeneți și traficanți de carne vie au reușit să păcălească și o tânără din județul Vaslui, căreia i-au promis că îi vor înlesni obținerea unui loc de muncă bine plătit în Grecia. Mai exact, au ”amețit-o” pe fată că va fi vânzătoare într-un magazin din Grecia. Tentația unui trai decent a fost a fost un argument decisiv pentru biata fată care provenea dintr-o familie modestă. Așa că tânăra a acceptat propunerea celor doi indivizi și a plecat în Grecia. Fata a fost dusă de unul dintre proxeneți în orașul Salonic, însă odată ajunsă acolo avea să constate în ce iad nimerise. Dusă într-o locuință închiriată de proxeneți, tânăra a fost obligată să practice prostituția. Potrivit procurorilor DIICOT, în cei patru ani cât a fost sclava acestei rețele de proxeneți, tânăra a fost obligată să se prostitueze atât în Salonic, cât și într-o locație din Zurich, Elveția.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012 si până în prezent a fost constituit un grup infracțional organizat format din trei suspecți la care ulterior au aderat și alte persoane și care au avut ca scop recrutarea, transportarea și adăpostirea mai multor persoane de sex feminin, de cele mai multe ori prin constrângere sau inducere în eroare, în vederea practicării prostituției pe teritoriile Greciei, Elveției și Germaniei. Există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii ianuarie 2014 doi dintre membrii grupului infracțional au recrutat o persoană vătămată de pe raza județului Vaslui, prin inducere în eroare cu privire la natura activității pe care urma sa o presteze pe teritoriul Greciei, respectiv lucrător comercial la un magazin din orașul Salonic. Pe fondul situației materiale precare, victima a acceptat promisiunea, astfel că suspecții au pus-o la dispoziția unui alt suspect care a transportat-o cu o cursă de autocar la Salonic fiind ulterior plasată într-o locuința închiriată de către acesta unde a fost obligată să practice prostituția”, se precizează în comunicatul dat publicității de cei de la DIICOT.

În urma exploatării sexuale a victimelor, membrii acestei grupări ar fi obținut aproximativ 400.000 de euro.

de Răzvan CĂLIN O acțiune derulată de DIICOT Buzău a destructurat o rețea de proxeneți din care făceau parte și trei persoane din comuna Iana, județul Vaslui. Joi, 4 februarie, echipe formate din polițiști și jandarmi au luat cu asalt comuna Iana în cadrul unei acțiuni coordonată de procurorii DIICOT. Este vorba despre Biroul Teritorial Buzău al DIICOT care a desfășurat concomitent acțiuni similare și în județele Prahova și Dâmbovița. Ținta celor de la DIICOT este o rețea de proxenetism ce acționa pe teritoriile a trei state din Uniunea Europeană: Grecia, Germania și Elveția. Din această rețea fac parte și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: