Home » Administratie » Uscatul rufelor pe sârmele din fața blocurilor – interzisă în Vaslui

Uscatul rufelor pe sârmele din fața blocurilor – interzisă în Vaslui

de Marian MOCANU

Zilele acestea, polițiștii locali vasluieni au declanșat operațiunea „Sârmele de rufe”. Aceștia au tăiat pur și simplu sârmele și sforile întinse între copacii din fața blocurilor pe care locatarii de la parter își uscau sau scoteau la aerisit rufele și așternuturile. Ideea a venit de la niște „cetățeni indignați” care au semnalat în presă acest lucru. Teoretic, la apartamentele dinspre stradă nu este voie să usuci rufe nici la balcoane sau rastele improvizate sub geamuri.

rufe puse la uscat (la geam la timofticiuc) (2)Niște „cetățeni indignați” au semnalat în presă faptul că rufele întinse la uscat printre blocuri strică aspectul orașului. În consecință, polițiștii locali au început să patruleze printre blocurile din municipiul Vaslui având ca misiune nu doar asigurarea ordinii și liniștii publice, dar și menținerea aspectului frumos și mai ales modern a orașului. Primele victime: sârmele și sforile întinse între copaci sau pe suporturi special amenajate, pe care vasluienii de la bloc își usucă rufele sau scot la aerisit lenjeriile de pat, carpetele sau păturile. În unele cazuri, acolo unde erau rufe la uscat, au căutat proprietarii și i-au somat să le ia, dacă nu vor să se trezească cu ele în noroi.

Acțiunea polițiștilor are justificare, în condițiile în care există o hotărâre mai veche a Consiliului local prin care se interzice uscarea rufelor în exteriorul apartamentelor. Dacă locatarii de la etajele blocurilor au balcoane, în care pot face acest lucru, cei de la parter nu au această posibilitate. Multe dintre blocurile din Vaslui nu au uscătoare, ori acestea au fost transformate de locatari în spații de depozitare la comun. De multe ori, uscătoarele, mai ales cele situate la parter, au fost transformate, cu sau fără avizul asociațiilor ori a locatarilor de pe scara respectivă, în spații comerciale, cabinete medicale ori de avocatură. În multe alte cazuri, ele au fost preluate de proprietarii care locuiau alături, care astfel și-au mărit apartamentele, la fel, cu sau fără avizul asociației sau vecinilor! Pentru locatarii de la parter a multor dintre blocurile din Vaslui, singura soluție pentru uscarea rufelor a rămas aceste sârme legate de copaci, chiar cu riscul de a rămâne fără ele. Cine știe, poate în viitor, și locatarii de la etajele superioare a blocurilor vor fi somați să nu mai întindă rufe la loc vizibil, așa cum spune legea. Atunci, ca-n occident, vor ajunge la mare căutare spălătoriile și curățătoriile private, care ar putea ajunge o bună afacere.

de Marian MOCANU Zilele acestea, polițiștii locali vasluieni au declanșat operațiunea „Sârmele de rufe”. Aceștia au tăiat pur și simplu sârmele și sforile întinse între copacii din fața blocurilor pe care locatarii de la parter își uscau sau scoteau la aerisit rufele și așternuturile. Ideea a venit de la niște „cetățeni indignați” care au semnalat în presă acest lucru. Teoretic, la apartamentele dinspre stradă nu este voie să usuci rufe nici la balcoane sau rastele improvizate sub geamuri. Niște „cetățeni indignați” au semnalat în presă faptul că rufele întinse la uscat printre blocuri strică aspectul orașului. În consecință, polițiștii locali…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: