Home » Sanatate » Arafat se implică în problema lipsei vaccinului antitetanos de la Spitalul „Beldiman” Bârlad

Arafat se implică în problema lipsei vaccinului antitetanos de la Spitalul „Beldiman” Bârlad

Vestea că un adolescent din Gherghești (Vaslui) a ajuns la spital cu penisul mușcat de un animal sălbatic a ajuns și la Raed Arafat, ministru secretar de stat în Ministerul de Interne. Așa se explică de ce imediat Arafat a trimis o adresă spitalului din Bârlad prin care să i se comunice stocul de vaccin antitetanos existent în această unitate sanitară. Conducerea spitalului s-a conformat și vineri, 5 februarie, i-a adus la cunoștință că numărul dozelor de vaccin antitetanos este zero. Asta nu de ieri, de azi, ci de patru luni.

Abgela Chirila 1„Ne-am conformat adresei primite de la domnul Arafat și, din păcate, nu i-am putut oferi un răspuns pozitiv. Realitatea este că acest vaccin lipsește din stocul spitalului din luna octombrie. În ciuda nenumăratelor adrese făcute către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, nu am primit nicio doză de vaccin”, a declarat pentru Est News, Angela Chirilă, managerul spitalului bârlădean.

Dacă în privința vaccinului antirabic, situația s-a redresat, vaccinul antitetanos se lasă cam mult așteptat. În lumea medicală, motivele sunt cunoscute – producătorul nu s-a înțeles cu Ministerul Sănătății în privința prețului. Este ciudat, totuși, că ministrul Arafat nu cunoaște acest aspect valabil pentru toate spitalele din țară. În Bârlad, realmente, dozele de vaccin antitetanos s-au epuizat, existând doar câte unul rătăcit pe la medicii de familie.

Interesul manifestat de ministrul Arafat în privința stocului de vaccin antitetanos dă impresia firavă spitalului și opiniei publice că cineva se interesează de soluționarea acestei probleme de sănătate publică. Lunar, zeci de pacienți sunt privați, din luna octombrie, de administrarea acestui vaccin, în condițiile în care ar fi avut nevoie urgentă de el. (Mihaela NICULESCU)

Vestea că un adolescent din Gherghești (Vaslui) a ajuns la spital cu penisul mușcat de un animal sălbatic a ajuns și la Raed Arafat, ministru secretar de stat în Ministerul de Interne. Așa se explică de ce imediat Arafat a trimis o adresă spitalului din Bârlad prin care să i se comunice stocul de vaccin antitetanos existent în această unitate sanitară. Conducerea spitalului s-a conformat și vineri, 5 februarie, i-a adus la cunoștință că numărul dozelor de vaccin antitetanos este zero. Asta nu de ieri, de azi, ci de patru luni. „Ne-am conformat adresei primite de la domnul Arafat și,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: