Home » Administratie » „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, primul traseu turistic din istoria județului, realizat de Primăria Vaslui

„Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, primul traseu turistic din istoria județului, realizat de Primăria Vaslui

Primăria Vaslui va realiza primul traseu turistic din istoria județului, intitulat sugestiv „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, care va uni principalele cetăți pe care marele domnitor le-a avut în Basarabia și în special în Moldova, inclusiv municipiul Vaslui, itinerar ca va dura o săptămână și va însemna și o lecție de istorie.

Județul Vaslui va fi inclus, din primăvara acestui an, în primul traseu turistic oficial care va uni mai multe localități din Basarabia și Moldova. De fapt, cei care au gândit un itinerar istoric unic până acum și care va presupune unirea simbolică a principalelor cetăți ale domnitorului Ștefan cel Mare sunt reprezentanții Primăriei Vaslui, în colaborare și cu alte instituții, precum Muzeul Județean, Arhivele Naționale și Biblioteca Județeană. Traseul turistic, intitulat sugestiv „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, va porni din fosta cetate de la Soroca (nordul-estul Republicii Moldova) și va continua pe la statuia de la Podul Înalt (Muntenii de Jos), Curțile Domnești din Vaslui, Movila lui Burcel, Hârlău, Cetatea Neamțului, Cetatea Sucevei și Mănăstirea Putna, ca punct final.

„Vor fi 40-50 oameni de cultură care vor putea oferi informații despre fiecare loc vizitat în parte. Vreau ca acest traseu să fie pentru cei care doresc să ne cunoască mai bine și să rămână pentru vasluieni”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Întregul traseul va fi realizat într-o săptămână și, cel mai probabil, va fi pus în practică în luna mai a acestui an. (Ionuț PREDA)

Primăria Vaslui va realiza primul traseu turistic din istoria județului, intitulat sugestiv „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, care va uni principalele cetăți pe care marele domnitor le-a avut în Basarabia și în special în Moldova, inclusiv municipiul Vaslui, itinerar ca va dura o săptămână și va însemna și o lecție de istorie. Județul Vaslui va fi inclus, din primăvara acestui an, în primul traseu turistic oficial care va uni mai multe localități din Basarabia și Moldova. De fapt, cei care au gândit un itinerar istoric unic până acum și care va presupune unirea simbolică a principalelor cetăți ale domnitorului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: