Home » Sport » Valoarea și-a spus în sfârșit cuvântul – HC Vaslui a învins Steaua, scor 25 – 23

Valoarea și-a spus în sfârșit cuvântul – HC Vaslui a învins Steaua, scor 25 – 23

HC Vaslui, a reușit să obțină o victorie importantă ieri, acasă, cu Steaua București, scor 25 – 23 (11 – 12), în etapa a 19-a a Ligii Naționale.

După o serie de meciuri în care jocul handbaliștilor a fost plăcut, dar au întârziat să apară și punctele, vasluienii antrenați de Sandu Iacob au gestionat foarte bine finalul de meci pentru a-i învinge pe bucureșteni. HC Vaslui a jucat de la egal la egal cu oaspeții în prima parte și chiar a condus ostilitățile în nenumărate rânduri, scor 7 – 5 în minutul 18 sau 11 – 9 în minutul 27. Din păcate sfârșitul primei părți a aparținut steliștilor, care au înscris trei goluri consecutive pentru a merge la vestiar în avantaj, scor 12 – 11. Debutul reprizei secunde a continuat în același mod, încă trei goluri pentru oaspeți și niciunul reușit de vasluieni. A urmat o cursă de urmărire în care vasluienii micșorau diferența constant până când în minutul 53 tabela arăta egalitate, 20 – 20. Sfârșitul de meci a fost controlat de HC Vaslui, jucătorii au avut luciditatea necesară și s-au închis bine în apărare pentru a trece din nou în avantaj și a învinge în cele din urmă Steaua, scor 25 – 23.

De menționat că succesul era preconizat, vasluienii aveau ascendent moral datorită faptului că erau pe plus în meciurile directe. Sandu Iacob s-a declarat mulțumit de victoria obținută și a ținut să-și felicite jucătorii pentru că au reușit să obțină un rezultat bun pe teren propriu, care menține echipa vasluiană în lupta pentru calificarea în play – off: „A fost un spectacol sportiv gustat de public, cu răsturnări de situații. Am întâlnit o echipă robustă, experimentată, care a jucat exact cum nu ne place nouă. Au pivoți foarte buni, au reușit să obțină eliminări, 7 metri. Publicul a pus presiune pe adversari, pe arbitri și nouă ne-au dat impulsul să revenim și să câștigăm. Felicit jucătorii de la echipa adversă, dar mai ales pe ai noștri. Aveam nevoie de o victorie de acest gen, pentru că era un stres permanent la echipă, din cauza ultimelor înfrângeri”. Tehnicianul nu a dorit să comenteze arbitrajul, pe care publicul l-a considerat ostil echipei vasluiene, însă a precizat că arbitrii ”și-au făcut simțită prezența”.

De cealaltă parte, antrenorul echipei Steaua București, Ovidiu Mihăilă, s-a arătat dezamăgit de eșecul formației sale: „Știam că ne așteaptă o deplasare grea, din mai multe puncte de vedere. Am pregătit jocul dar, din păcate, anumite momente nu l-am gestionat bine. Sunt dezamăgit de atitudinea unor băieți. Am condus, dar nu am putut gestiona rezultatul, asta e viața, sperăm pe viitor să fie mai bine. E o luptă strânsă pentru play – off, sper să fie și una corectă”.

Este al șaptelea succes pentru vasluieni în această stagiune și prima din acest an, care face ca vasluienii să acumuleze 22 de puncte. Aceștia ocupă în continuare locul 11, poziție de pe care speră să urce după meciul de duminică, în deplasare, la Timișoara. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: