Home » Administratie » Vasluiul va găzdui finala națională a Olimpiadei Gimnaziilor 2016 la fotbal

Vasluiul va găzdui finala națională a Olimpiadei Gimnaziilor 2016 la fotbal

de Marian MOCANU

În urma vizitei la Vaslui a lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, primarul Vasile Pavăl a obținut de la acesta promisiunea că, în acest an, finala națională a Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal se va desfășura la Vaslui. La competiție, care se va desfășura la jumătatea lunii mai, vor participa peste 400 de tineri fotbaliști din întreaga țară.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 5 februarie, că orașul va fi gazda unei importante competiții de fotbal rezervată elevilor. Este vorba de finala națională a Olimpiadei Gimnaziilor, care va avea loc la jumătatea lunii mai. „Olimpiada Gimnaziilor” este o competiție polisportivă destinată elevilor de gimnaziu, care înlocuiește, în perioada 2015 – 2019, Olimpiada Națională a Sportului Școlar pentru clasele V-VIII. Decizia a fost luată în urma vizitei la Vaslui, de la sfârșitul lunii ianuarie, a președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu. Sosit cu ocazia turneului Winter Cup la invitația Asociației Județene de Fotbal (AJF), Răzvan Burleanu a fost invitat de primarul Vasile Pavăl într-un tur a stadionului și bazelor sportive din Vaslui.

„Cu această ocazie, l-am rugat pe președintele FRF să ne sprijine în organizarea unei competiții sportive de nivel național aici, la Vaslui. A doua zi după vizita acestuia, am fost sunat de el și mi-a confirmat faptul că vom fi gazda finalei naționale a Olimpiadei Gimnaziilor, competiție la care participă peste 400 de elevi și profesorii lor din întreaga țară. Iată că eforturile noastre, de promovare a imaginii municipiului Vaslui, încep să dea roade. Pentru noi este o mare provocare, deoarece, pe lângă competiția sportivă propriu zisă, dorim să organizăm mai multe acțiuni pentru ca musafirii noștri să aibă ocazia nu doar de a vizita orașul, dar și de afla lucrurile frumoase despre această zonă!”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: