Home » Invatamant » Bârladul a dezbătut!

Bârladul a dezbătut!

de Răzvan CĂLIN

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat prima ediție a Concursului Interregional de Dezbateri ”Bârladul dezbate!”.

Aula Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad a organizat și găzduit week-end-ul trecut o inedită competiție destinată în principal elevilor cu talent oratoric. Este vorba despre Concursul Interregional de Dezbateri ”Bârladul dezbate!”, la care au participat 24 de echipe din Piatra Neamț, Roman, Botoșani, Craiova, Orșova, Galați, Codăești, Constanța, Bârlad, Huși și Vaslui.

Două au fost temele puse în discuție și pe care concurenții au trebuit fie să le susțină, fie să le contracareze: ”Acest parlament crede că persoanele condamnate pe viață ar trebui să poată alege pedeapsa cu moartea” și ”Acest parlament ar introduce uniforma obligatorie în școli”. După primele trei runde de departajare, concursul s-a derulat pe sistemul șaisprezecimi, optimi, sferturi, semifinale și finală. După cele două zile de concurs, finala competiției a fost câștigată de echipa Ghandi 5 (formată din Vlad Popa, Teodora Gafița și Lia Popescu) de la un liceu din Constanța. La finală au fost prezenți și doi politicieni.

”A fost un concurs, spunem noi, foarte reușit, în care am avut ocazia să vedem copii talentați, copii care sunt receptivi la ceea ce-i înconjoară și bine angrenați în realitățile zilelor noastre. Este pentru prima oară când am organizat așa ceva la Bârlad, a fost o premieră totală și pentru noi, dar am reușit să ducem la bun sfârșit și acest proiect. Ne dorim ca acest concurs să devină în timp o tradiție pentru colegiul nostru”, ne-a declarat profesorul Andrei Huiban, coordonatorul comitetului de organizare al concursului.

Concursul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean al Elevilor Vaslui, iar partenerul principal a fost municipalitatea bârlădeană care a asigurat de altfel cazarea echipelor participante.

About Razvan Calin

One comment

  1. VLAD de la Vladia

    praf in ochi
    PSD -ul vrea sa iasa in fata cu NE PASA DE VOI, TINERII
    ce cauta in activitatea educativa membrii PSD?
    au sponsorizat, au facut ceva pt elevi?
    NIMIC
    MAI, DOMNULE ANDREI, PARCE ERATI PDL SAU PNL, DAR ACUM SUNTETI PSD?

%d blogeri au apreciat: