Home » Social » „Criza democrației” – simpozion organizat de Societatea de Științe Istorice Filiala Bârlad

„Criza democrației” – simpozion organizat de Societatea de Științe Istorice Filiala Bârlad

Bârlădenii sunt așteptați, la sfârșitul acestei săptămâni, la un simpozion cu o temă extrem de actuală. „România între Orient și Occident. Criza democrației” este dezbaterea pe care Societatea de Științe Istorice în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Bârlad o propun publicului, sâmbătă 13 februarie, de la ora 11, în sala de ședințe a primăriei.

Sunt așteptați să participe cu lucrări la simpozion trei reprezentanți ai CNSAS – dr. Florian Banu, dr. Silviu Moldovan și dr. Liviu Țăranu. Au confirmat participarea și conf. dr. Arthur Tuluș, conf. dr. George Enache și conf. dr. Constantin Ardeleanu, toți de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Alături de aceștia, va vorbi despre România și migrația contemporană prof. Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta filialei bârlădene a Societății de Științe Istorice, organizatoarea evenimentului.

Am ales să discutăm pe această temă pentru că este deosebit de actuală pentru toată societatea globalizată. Democrația este la un moment de răscruce în contextul creșterii agresiunii tuturor factorilor de ordin politic, diplomatic, militar. O dezbatere este necesară pentru ca societatea românească să conștientizeze tot mai mult factorii de pericol care ne pândesc și care ne pot pune în pericol firava democrație care s-a înfiripat în România. Democrația poate să eșueze spre regimuri de tip dictatorial, totalitarist, cu accente naționalist-xenofobe și rasiale. Până una-alta, trebuie să-i dăm dreptate lui Winston Churchill, care spunea că democrația este un sistem politic prost însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum”, ne-a declarat Oltea Rășcanu Gramaticu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: