Home » Sanatate » Diabetul zaharat face ravagii în județ: peste 1.200 de cazuri noi în ultimul an

Diabetul zaharat face ravagii în județ: peste 1.200 de cazuri noi în ultimul an

Peste 1.200 de persoane au fost depistate cu diabet zaharat în ultimul an, o situație care este mai mult decât îngrijorătoare, în condițiile în care aproape 20.000 de oameni din județ figurează oficial în evidențele medicilor cu această boală, ceea ce reprezintă 5% din populația Vasluiului.

Diabetul zaharat face ravagii în rândurile populației din județ. Dovadă sunt cazurile noi de boală înregistrate oficial de autoritățile sanitare vasluiene. Numai în ultimul an au fost depistate cu diabet peste 1.200 de persoane, astfel încât numărul total al celor diagnosticați cu acest sindrom se ridică la 19.400 de persoane.

În ultimii ani, în județul Vaslui se constată o creștere a cazurilor de diabet zaharat luate în evidență la nivelul cabinetelor de specialitate. În 2015, au intrat în evidența medicilor specialiști 1.200 de cazuri noi, din care 11 la copii și adolescenți cu vârsta de până la 19 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Cei mai mulți bolnavi de diabet, respectiv 10.722 de persoane, sunt din cele cinci orașe ale județului. Îngrijorător este și faptul că 2.543 de diabetici sunt dependenți de insulină, ceea ce reprezintă un procent de 13% dintre cei bolnavi. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: