Home » Sanatate » Dotări noi și adresabilitate în creștere la laboratorul spitalului bârlădean

Dotări noi și adresabilitate în creștere la laboratorul spitalului bârlădean

Acreditat de RENAR doar de patru luni, laboratorul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să-și îndeplinească indicatorii de care depinde finanțarea sa. Cu cât aparatura este mai performantă și implicit analizele mai fidele, cu atât valoarea punctajului obținut de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui este mai mare. Zilele acestea, pe lângă aparatul de hematologie și coagulare achiziționat anul trecut, va mai fi pus în funcțiune și un nou aparat de electroforeză. Până la sfârșitul anului, va fi schimbat și analizorul de biochimie uscată.

Valoarea acestor aparate necesare laboratorului spitalului bârlădean este imensă, avantajul fiind că ele sunt date în comodat spitalelor publice de către firme și în același timp se asigură și mentenanța. Spitalul nu trebuie decât să achiziționeze reactivii necesari efectuării analizelor.

Pacienții din ambulatoriu au început să aibă tot mai multă încredere în calitatea analizelor efectuate în laboratorul nostru, iar adresabilitatea a crescut destul de mult. Cei aproximativ 20.000 de lei pe care ni-i acordă lunar CJAS se epuizează destul de rapid. Adresabilitatea este mare și în privința analizelor nedecontate de Casă – hemoglobina glicozilată sau timpii de protrombină (INR)”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, director medical al Spitalului „Elena Beldiman”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: