Home » Justitie » Efectul de domino în cazul arestării șefului Biroului Rutier Vaslui: alți trei polițiști, urmăriți penal și mutați disciplinar la țară

Efectul de domino în cazul arestării șefului Biroului Rutier Vaslui: alți trei polițiști, urmăriți penal și mutați disciplinar la țară

Trei agenți din cadrul Biroului Poliției Rutiere Vaslui au fost retrogradați și mutați disciplinar la țară de către superiori, după ce procurorii DNA au început urmărirea penală față de aceștia în dosarul în care fostul lor șef, Iulian Munteanu, este cercetat pentru fapte de corupție.

Megadosarul de corupție în care apar zeci de nume ale unor ofițeri și agenți din cadrul Poliției Județene Vaslui face noi victime. După arestarea, în urmă cu aproape două luni, a șefului Biroului Rutier Vaslui, comisarul-șef Iulian Munteanu, și punerea la dispoziție a altor doi ofițeri, inclusiv a șefului Serviciului Rutiere la nivel de județ, comisarul-șef Ioan Vîrlan, acum a venit rândul altor trei polițiști să fie puși sub acuzare de procurorii DNA. Este vorba despre agenții Andrei Roman, Constantin Guralivu și Irinel Cernat, care ar fi executat ordinele șefului lor pe linie directă, falsificând, se pare, o serie de procese verbale de contravenție întocmite pe numele unor șoferi care au încălcat legislația rutieră. În aceste condiții, conducerea Poliției Județene Vaslui a decis să-i retrogradeze și, pe lângă faptul că nu vor mai desfășura activități operative, sunt nevoiți să muncească la țară, doar cu salariul de bază.

Trei agenți din cadrul Biroului Poliției Rutiere au fost puși la dispoziția șefului Inspectoratului, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale față de ei. Aceștia îndeplinesc sarcini de serviciu la posturi comunale arondate Poliției Municipiului Vaslui”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

În locul celor trei agenți urmează să fie numiți alți subofițeri la Biroul Rutier, a cărui activitate a fost afectată în urma scandalului de corupție.

iulian munteanuIulian Munteanu, șeful Poliției Rutiere a municipiului Vaslui, a fost arestat preventiv la mijlocul lunii decembrie, după ce ar fi comis 26 de infracțiuni de corupție, printre care dare și luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. Alături de el, a mai ajuns în arest și un șef din cadrul IGPR, Mihai Axente, căruia Munteanu i-ar fi oferit drept mită diverse produse pentru a trece cu vederea peste mai multe nereguli descoperite la Biroul Rutier Vaslui în urma unui control desfășurat în primăvara anului trecut.

Nici șeful Serviciului Rutier nu a scăpat de ancheta DNA. În același dosar, Ioan Vîrlan a fost pus sub urmărire și va fi cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea a trei infracțiuni de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. De asemenea, Nicolae Augustin Brat a fost pus sub urmărire, fără a se lua vreo măsură preventivă față de acesta, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. La fel ca și Iulian Munteanu și cei trei subofițeri, atât Vîrlan cât și Brat au fost puși la dispoziția șefului Poliției Județene Vaslui. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: