Home » Administratie » Reabilitarea stadionului de rugby de la Bârlad, în impas!

Reabilitarea stadionului de rugby de la Bârlad, în impas!

de Răzvan CĂLIN

Cum bugetul CNI pe anul acesta a scăzut la jumătate față de 2015, proiectul de reabilitare și modernizare a stadionului de rugby de la Bârlad rămâne, deocamdată, doar pe hârtie.

Visul bârlădenilor de a avea un stadion modern de rugby pare că va rămâne, pentru moment, doar de domeniul fantasticului. Iar veștile nu tocmai bune care au venit recent de la București nu fac decât să dezamăgească și mai mult iubitorii sportului cu balonul oval din orașul rulmenților care deja visau cu ochii deschiși la o arenă cochetă și modernă unde să-și poată vedea la lucru favoriții.

În cursul săptămânii trecute, viceprimarul Bârladului, Dorin Apostu și George Șolcă, șeful Serviciului Dezvoltare Locală si Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bârlad, s-au deplasat la București unde au avut o întrevedere cu conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), instituție guvernamentală care se presupune că ar asigura finanțarea pentru acest obiectiv de la Bârlad. Deși nimeni nu a spus că proiectul ar fi tras pe linie moartă, totuși veștile nu sunt deloc bune.

”Am mai făcut o revenire la vechile noastre adrese către CNI și le-am depus direct la București pentru că în momentul de față cei de acolo lucrează la bugetul pe acest an al instituției. Din păcate, ni s-a transmis că bugetul pe care îl au la dispoziție pentru 2016 este cu 50% mai mic decât cel de anul trecut. Nu știm ce s-ar putea spune mai mult deocamdată. Probabil că, în primul rând, CNI va aloca sumele necesare pentru proiectele aflate deja în derulare. După care, cu banii rămași va finanța alte proiecte noi pe care le vor considera ei eligibile și prioritare”, ne-a declarat George Șolcă.

E lesne de înțeles că odată ce dispune de un buget înjumătățit față de anul trecut, șansele pentru reabilitarea stadionului de rugby de la Bârlad scad simțitor. Totul s-a transformat brusc într-o loterie, iar istoria recentă ne-a învățat că Bârladul a tras de foarte puține ori biletul câștigător.

Din fericire, există și vești bune în ciuda austerității de la CNI pentru anul acesta. Vorbim de alte două proiecte importante pentru comunitatea locală (finanțate de CNI) și pentru care s-au primit asigurări că se va asigura finanțarea: construirea unor săli de sport moderne la Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”. În cazul primei instituții de învățământ, lucrările vor demara în maxim două luni. Cât privește ”Colegiul ”Codreanu”, urmează să se organizeze licitația pentru proiectare și execuția lucrării.

About Razvan Calin

One comment

  1. Intrun oras unde nu sunt locuri de munca si oamenii nu au ce minca -ne trebuie teren de ruigby,sa mori de ris.
    Copii au plecat la munca ca sclavii in alte tari si noi trebuie sa platim niste golani asta sunt -ruigbistii.
    BARLADENI TREZITIVA LA REALITATE IN CEL MAI SCURT TIMP FARA INVESTITORI PUTERNICI O SA DEVENIM O COMUNA.

%d blogeri au apreciat: