Home » Social » Cisternă încărcată cu motorină răsturnată la granița dintre Vaslui și Galați!

Cisternă încărcată cu motorină răsturnată la granița dintre Vaslui și Galați!

de Răzvan CĂLIN

Pompierii militari bârlădeni au intervenit rapid și au reușit să evite explozia autocisternei până ce colegii de la Galați au ajuns la fața locului.

Miercuri seara, în jurul orei 20.30, o autocisternă încărcată cu 27 de tone de motorină s-a răsturnat pe Drumul European (DE) 581, aproape de granița dintre județele Vaslui și Galați. Deși accidentul s-a produs în aria de competență a ISU Galați, primii care au fost direcționați la fața locului au fost pompierii militari bârlădeni întrucât se aflau cel mai aproape de locul intervenției. Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale, cărora li s-au adăugat încă un echipaj trimis de la Vaslui, însumând per total 30 de pompieri care au acționat imediat pentru a limita proporțiile dezastrului și a securiza zona.

”S-au luat imediat măsurile de rigoare pentru astfel de situații. Bateria de la capul tractor al autocisternei a fost îndepărtată pentru a se evita producerea vreunei deflagrații. De asemenea, au fost luate măsuri pentru a se limita împrăștierea motorinei pe carosabil care se scurgea pe la o gură de alimentare”, ne-a declarat căpitanul Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

În jurul orei 22.15, pompierii bârlădeni și vasluieni s-au retras de la fața locului, lăsând totul în grija colegilor de la Galați. Din câte se pare, autocisterna s-a răsturnat din cauză că șoferul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed. Prin urmare, autovehiculul a derapat și s-a răsturnat, blocând un fir din DE 581. Autocisterna se deplasa din direcția Tecuci către Bârlad. Din fericire, șoferul a scăpat fără nici o zgârietură, reușind să iasă singur din cabină până la sosirea echipelor de intervenție. Traficul rutier pe DE 581 a fost sistat vreme de câteva ore, până ce s-a reușit repunerea pe roți a autocisternei.

About Razvan Calin