Home » National » Premierul l-a demis pe șeful DGIPI Nicolae Gheorghe

Premierul l-a demis pe șeful DGIPI Nicolae Gheorghe

Premierul Dacian Cioloș l-a demis pe șeful Departamentului de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Nicolae, au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale. 

Decizia premierului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, la data de 10 februarie, premierul l-a eliberat pe Nicolae Gheorghe din funcția de secretar de stat la Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI.

În document este menționat faptul că decizia premierului a fost luată în temeiul art.15 și al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, precum și în baza art. 22 din OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administrației publice centrale.

De asemenea, premierul l-a eliberat și pe Rareș Văduva din funcția de secretar de stat la Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI.

O altă decizie este eliberarea din funcție a subsecretarului Nelu Zărnică din Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Nicolae Gheorghe conducea DGIPI din noiembrie 2014, fiind numit de Guvernul Ponta.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: