Home / World / Lagarde va câștiga, probabil, un nou mandat la conducerea FMI, în lipsa contracandidaților
International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde, waits to greet British Prime Minister David Cameron, before a round table meeting at the IMF, Thursday, Jan. 15, 2015 in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)

Lagarde va câștiga, probabil, un nou mandat la conducerea FMI, în lipsa contracandidaților

Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, va obține cel mai probabil un al doilea mandat în fruntea FMI, după ce până la încheierea termenului limită nu a fost înregistrată o altă candidatură, potrivit Bloomberg. 

Guvernatorii și directorii executivi ai FMI au putut nominaliza candidați pentru a o înlocui pe Lagarde până miercuri la ora 11:59 pm (ora New Yorkului). Mandatul actual al lui Lagarde se încheie la 5 iulie, iar consiliul director al Fondului, care reprezintă cele 188 de țări membre, vrea să încheie procesul de selectare a unui nou șef cât mai cuând posibil.

“Perioada pentru transmiterea de nominalizări pentru noul mandat de director general s-a încheiat miercuri. Un singur candidat a fost nominalizat, Christine Lagarde”, a declarat Aleksei Mozhin, decan al consiliului director.

Problemele cu care se confruntă Lagarde în instanțele din Franța ar putea complica însă planurile acesteia, notează Bloomberg.

Un tribunal francez a decis în decembrie ca Lagarde să fie judecată pentru “neglijență” în legătură cu un acord amiabil al guvernului francez cu afaceristul Bernard Tapie, în urma căruia Tapie a încasat o sumă mare de bani. Lagarde și-a declarat nevinovăția și a afirmat că va face apel în privința deciziei instanței de a fi judecată.

Lagarde a preluat postul de șef al FMI în 2011, când Dominique Strauss-Kahn și-a dat demisia, după ce o cameristă a unui hotel l-a acuzat de agresiune sexuală. Procurorii au renunțat ulterior la cazul împotriva lui Strauss-Kahn, din cauza inconsecvențelor din declarațiile cameristei, iar fostul director al FMI a ajuns la o înțelegere amiabil cu aceasta, pentru o sumă nedezvăluită.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: