Home » Sanatate » O bătrână a murit în timp ce aștepta ambulanța!

O bătrână a murit în timp ce aștepta ambulanța!

de Răzvan CĂLIN

Femeia, în vârstă de 81 de ani, este din Simila și suferea de mai multe afecțiuni cronice. Din cauza numărului mic de autospeciale, o ambulanță a ajuns la fața locului abia după patru ore, când femeia era deja moartă.

O femeie în vârstă de 81 de ani din satul Simila, comuna Zorleni, a decedat în timp ce aștepta un echipaj de la Stația de Ambulanță Bârlad. Tragedia s-a petrecut miercuri, 10 februarie, iar victima este Polimistra Păcuraru, care locuia împreună cu cei doi fii ai ei. Bătrâna figura în evidențele medicale ca suferind de mai multe afecțiuni cronice (diabet zaharat, TBC) și în jurul orei 9.30 a început să se simtă rău. Îngrijorați, unul din fiii săi a sunat la 112 și au solicitat intervenția unei ambulanțe. Însă, din acel moment, aveau să treacă aproape trei ore și jumătate până ce un echipaj de la Stația de Ambulanță Bârlad să ajungă la fața locului. Și nu din cauza distanței, căci între Simila și Bârlad sunt doar doi kilometri, ci din cauză că, în acel moment, pur și simplu nu era nici o ambulanță disponibilă. Din păcate, în jurul orei 12, biata femeie a cedat și și-a dat ultima suflare așteptând până în ultima clipă să ajungă o ambulanță care să o salveze. Ambulanță care a ajuns abia în jurul orei 13.30, moment în care, rudele femeii au avut o reacție nervoasă și au fost cât pe ce să-i linșeze pe cei care făceau parte din echipaj.

De cealaltă parte, ambulanțierii au explicat întârzierea atât de mare prin faptul că la momentul respectiv toate echipajele Stației Bârlad erau angrenate în cazuri la fel de grave în localități aflate la mare distanță de oraș. În același timp, tragedia de la Simila a mai scos în evidență o altă stare de lucruri: la nivelul întregului județ, numărul autospecialelor este foarte mic în comparație în comparație cu nivelul foarte ridicat de adresabilitate. Cazul a intrat și în atenția secretarului de stat Raed Arafat, șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, care a dispus efectuarea unei anchete. Am încercat să obținem și un punct de vedere din partea Aurorei Popa, șefa SAJ Vaslui, însă aceasta nu a fost de găsit.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: