Home » Justitie » Ridicat de polițiști, după ce a fost depistat cu o armă neletală, deținută ilegal

Ridicat de polițiști, după ce a fost depistat cu o armă neletală, deținută ilegal

Pe 10 februarie, un bărbat de 63 de ani, din comuna Puiești, a fost prins cu o armă neletală, cu aer comprimat, și 14 diaboluri din plumb, bunuri deținute contrar prevederilor legale. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Bărbatul a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Postului de Poliție Puiești, în cadrul unei acțiuni pe raza comunei pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor. Acesta a a afirmat că a achiziționat arma în urmă cu mulți ani, însă nu s-a prezentat la Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase pentru întocmirea documentelor legale. Armele și diabolurile (un fel de cartușe) au fost ridicate de polițiști în vederea efectuării de cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (G. P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: