Home » Politic » Seria caraghioslâcurilor politice de la Bârlad continuă – Deși a demisionat din PNL, avocatul Dumitru Boroș a fost desemnat de acest partid drept candidat la funcția de primar

Seria caraghioslâcurilor politice de la Bârlad continuă – Deși a demisionat din PNL, avocatul Dumitru Boroș a fost desemnat de acest partid drept candidat la funcția de primar

Avocatul Dumitru Boroș este din nou în preferințele conducerii PNL Vaslui pentru a candida la Primăria Bârlad, la nicio săptămână după ce liderul liberalilor din „orașul rulmenților” anunța oficial că Dionisie Lefter a fost desemnat drept candidat pentru aceeași funcție în cadrul forului de conducere a organizației municipale.

senatori dan marian si nelu tataru, conferinta presa pnl 11 (2)Lucrurile se complică, parcă, din ce în ce mai mult în ceea ce privește desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Bârlad. După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Elena Monu, președintele PNL Bârlad, îl anunța oficial pe Dionisie Lefter drept candidat la primărie pe baza deciziei forului de conducere a organizației municipale, șefii de la județ au venit cu o altă propunere. Este vorba de avocatul Dumitru Boroș, cel care, de la Revoluție până în prezent, a schimbat mai multe partide, ultimul de la care a plecat fiind ALDE.

În încercarea de a drege busuiocul, copreședintele Organizației Județene Vaslui a PNL Vaslui, Dan Marian, a aruncat vina asupra presei, care s-ar face vinovată de ceea ce s-a anunțat oficial în urmă cu o săptămână. „Din păcate, presa, din dorința de a afla informațiile la cald, s-a aflat într-o mică eroare, având în spate o poveste a doamnei Monu. Nu a existat nicio decizie săptămâna trecută cu privire la desemnarea candidatului. Au existat discuții și unii s-au grăbit să anunțe. Eu o scuz pe doamna Monu, având în vedere că o cunosc de foarte mult”, a declarat senatorul Dan Marian.

Liderul liberal vasluian susține că avocatul Boroș îndeplinește „absolut toate criteriile de integritate”, având în vedere că acea condiție impusă de partid cu privire la traseismul politic este să nu fi candidat de trei ori la vreo funcție publică din partea unor formațiuni diferite. „Oamenii se plimbă dintr-un partid pentru un schimb de experiență. Acum domnul Boroș nu este încă membru PNL, însă se află în acele proceduri prevăzute de statut”, a explicat Marian.

Potrivit acestuia, candidatura lui Dumitru Boroș a fost trimisă spre aprobare la forurile centrale ale partidului, unde se așteaptă validarea. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. FSN-stul BOUROS s-a sucit iar ? Mai Hopa-Mitica vei fi primar in Barlad cind o sa-ti schimbi numele in LINGEBLIDE la partide !

  2. cu Boros in frunte o sa pierdeti in mod sigur!

%d blogeri au apreciat: