Home » Social » Se caută polițiști!

Se caută polițiști!

de Marian MOCANU

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) anunță recrutarea de noi polițiști în sistem, atât prin avansarea agenților la gradul de ofițeri, cât și cooptarea de cadre din exterior. Din totalul de 695 de posturi scoase la concurs de IGPR, la Vaslui sunt doar 16 posturi pentru avansarea polițiștilor la gradul de ofițeri.

Continuă procesul de modernizare a Poliției Române prin angajarea de cadre tinere, care corespund cerințelor impuse la nivelul Uniunii Europene. La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, sunt scoase la concurs 16 posturi de ofițeri din sursă internă. Acestea vor fi ocupate de agenți în urma unui concurs ce urmează a se desfășura pe 19 martie. Candidații își pot depune dosarele de înscriere până pe 17 februarie.

Situația posturilor propuse a fi ocupate prin trecerea în corpul ofițerilor, a agenților, la nivelul IPJ Vaslui, se prezintă astfel: Control intern – un post Criminalistică – un post Investigarea Criminalității Economice – două posturi Investigații Criminale – patru posturi Logistică – un post Ordine Publică – patru posturi Relații cu Publicul – un post Resurse Umane – un post Rutieră – un post.

Procedurile privind recrutarea polițiștilor din sursă externă nu au fost încă demarate. Ca și în cazul angajărilor în armată, se anunță o concurență serioasă pentru ocuparea uni post în cadrul poliției române. Zeci de doritori, atrași de salarii ochioase și de un loc de muncă sigur, și-au anunțat intenția de a face o carieră în poliție.

În primă fază, în acest an, se dorește cooptarea a nu mai puțin de 2.000 de noi polițiști, o parte dintre ei tineri, provenind dintre absolvenții școlilor de profil. În plus, la nivel național, au fost scoase la concurs 695 de posturi de ofițer provenind din sursă internă, mai bine spus prin avansarea în grad a actualilor agenți de poliție care au absolvit studii superioare.

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: