Home » Social » Violatorii din Ștefan cel Mare rămân în arest

Violatorii din Ștefan cel Mare rămân în arest

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins ieri, ca fiind tardivă, contestația formulată de unul din violatorii tinerei din comuna Ștefan cel Mare cu privire la menținerea stării de arest preventiv. Cei doi indivizi, Ștefan Alistar și Costică Irimia, au fost arestați la începutul lunii decembire după ce au violat sub amenințarea cu moartea o tânără, chiar prietena celui dintâi.

Luni, 8 februarie, magistrații Judecătoriei Vaslui au prelungit mandatele de arestare în cazul violatorilor de la Ștefan cel Mare. Unul dintre bărbați, chiar cel care a întreținut relații sexuale cu tânăra în vârstă de 22 de ani din Tanacu, a contestat fără succes, la Tribunalul Vaslui, decizia magistraților. În apărarea sa, Costică Irimia a încercat să explice judecătorilor că, de fapt, nu ar fi fost vorba de nici un viol, el crezând că fata, prietena celuilalt inculpat, Ștefan Alistar, ar fi consimțit inițial. Versiunea lor nu a avut succes în fața judecătorilor.

Cei doi tineri din comuna Ștefan cel Mare au fost ridicați de politiști la începutul lunii decembrie, fiind acuzați de viol și complicitate la viol. Ștefan Alistar, în vârstă de 21 de ani, i-a propus prietenei sale, o tânără de 22 de ani din localitatea Tanacu, să meargã împreunã la discotecă în localitatea Muntenești, comuna Ștefan cel Mare. Pe drum, a oprit la casa unui prieten, Costicã Irimia, în vârstă de 33 de ani, cu care făcuse anterior o înțelegere de a-i ceda iubita pentru sex. Irimia a obligat tânăra să întrețină raporturi sexuale cu el, ajutat și de „prietenul” fetei, care a amenințat-o cu bătaia și chiar cu moartea dacã nu tace si nu acceptă să întrețină raporturi sexuale cu prietenul lui. După ce a scăpat din mâinile celor doi, fata a mers la poliție unde a povestit cele întâmplate. În urma cercetărilor, cei doi violatori din Ștefan cel Mare au fost reținuți pentru 25 de ore, ulterior, judecătorii vasluieni decizând arestarea lor preventivă.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: