Home » Sport » Atletico Vaslui continuă să lupte în Liga a III-a

Atletico Vaslui continuă să lupte în Liga a III-a

Oficialii echipei de fotbal Atletico Vaslui, aflată pe ultimul loc din liga a III-a, au luat decizia ca echipa să se prezinte în partea a doua a campionatului în ciuda tuturor dificultăților, cu speranța că vor găsi resursele financiare necesare pentru a obține rezultate pozitive.

Echipa a acumulat doar cinci puncte în 13 meciuri, dar nu va retrograda pentru că sunt echipe multe care s-au retras în acest sezon. Retrogradau, inițial, toate ocupantele ultimului loc din seriile cu 15 echipe și formația cu cel mai slab punctaj dintre toate ocupantele locului 14 din toate cele cinci serii. Federația Romană de Fotbal a modificat sistemul competițional pentru Liga a III-a din sezonul 2016-2017, astfel că al treilea eșalon va avea șase serii în loc de cinci și la start vor fi 96 de echipe fată 74.

Nu mai puțin de 2,5 milioane lei se vor acorda de către municipalitatea vasluiană drept finanțare nerambursabilă pe capitolul sport. La licitația de proiecte care va fi organizată în luna martie va participa și clubul vasluian, care speră să fie inclus în distribuirea fondurilor.

Pe lângă problemele de ordin financiar, formația vasluiană se confruntă și cu probleme de lot. A pierdut deja doi jucători, Matei Iordache, transferat la Știința Miroslava și Petre Sârbu care a ales să desfășoare altă activitate, în străinătate, iar alți doi sunt tentați să aleagă alt drum. Totuși, oficialii echipei sunt dispuși să transfere jucători tineri, dornici de afirmare pentru ca în sezonul următor să atace promovarea în Liga a II-a. Până acum jucătorii echipei au jucat fotbal de plăcere, fără a fi plătiți, din cauza lipsei de fonduri.

Dubla legitimare, amânată

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 27 ianuarie 2016 le-a mai dat o lovitură oficialilor de la Atletico Vaslui, una din deciziile luate fiind amânarea pentru următoarea ședință a proiectului de dubla legitimare. Dezbaterea și aprobarea planului de măsuri pentru dezvoltarea fotbalului românesc la nivelul fiecărui eșalon și

Costinel Botez

Costinel Botez

creșterea numerică și valorică a ariei de selecție pentru echipele reprezentative prin reglementarea numărului obligatoriu de juniori și jucători U21 în cadrul fiecărei echipe era o posibilă soluție pentru situația echipei vasluiene. “Așteptăm să vedem dacă va fi aprobată propunerea făcută pentru dubla legitimare. Există variante interesante de a promova și copii mult mai repede. Duminică aceștia ar juca la juniori II pentru LPS Vaslui sau Sporting Juniorul, iar vineri să joace în Ligă a III-a pentru Atletico Vaslui. Astfel, pană în vară ar există un răgaz de a ne organiza pe baze solide. Și de atunci să atacăm un obiectiv mai pretențios. Poate promovare, poate menținere în Liga a III-a. Pentru că și acest eșalon fotbalistic va avea greutate începând cu anul viitor, pentru că vor retrograda multe echipe din Liga a II-a”, ne-a declarat Costinel Botez, director sportiv al Atletico Vaslui.

Următoarea ședință a Comitetului Executiv pentru 22 februarie 2016, ora 12.00.

În primul meci din returul ligii a III-a, seria 1, Atletico Vaslui va întâlni în deplasare, pe 5 martie, formația Bucovina Rădăuți, aflată pe locul 9. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: