Home / Social / Aniversare la Zoo Bârlad – Regele a împlinit patru luni
Din când în când, micul leuț mai părăsește incinta protectoare a biroului șefului Zoo Bârlad și iese afară, pentru câteva clipe, pe terasa din față. Privește curios lumea ce i se întinde la picioare, adulmecă cu nările fremătând multitudinea de mirosuri ce îl asaltează și îl amețesc, după care se lipește, ușor năucit și circumspect, de picioarele tatălui adoptiv. Pentru că niciodată nu iese fără Adrian Cărăbăț, de care nu se dezlipește nici o clipă.

Aniversare la Zoo Bârlad – Regele a împlinit patru luni

King Paraschiv, leuțul născut pe 14 octombrie la Grădina Zoologică din Bârlad și respins de mama sa, crește și este tot mai viguros. Deși a fost la un pas de a se pierde în

”Dacă s-ar putea, toată ziua ar trebui să stau să mă joc cu el. Și mi s-au adunat la hârtii și documente de nu știu când am să reușesc să le pun la punct!”, bodogăne în barbă Cărăbăț, în timp ce Paraschiv e în culmea fericirii că ”tătuca” îl bagă în seamă.

”Dacă s-ar putea, toată ziua ar trebui să stau să mă joc cu el. Și mi s-au adunat la hârtii și documente de nu știu când am să reușesc să le pun la punct!”, bodogăne în barbă Cărăbăț, în timp ce Paraschiv e în culmea fericirii că ”tătuca” îl bagă în seamă.

primele zile după naștere, King Paraschiv și-a revenit și este sănătos. Tăticul său adoptiv, Adrian Cărăbăț, administratorul Grădinii Zoologice, este în permanență alături de leu, biroul său fiind, în continuare, casa lui Paraschiv.

Ieri, King Paraschiv a împlinit patru luni și deja are personalitate, este sociabil și la fel de jucăuș. Ghearele sale, însă, devin tot mai puternice și uneori își lasă amprenta pe mâinile celor cu care se joacă. Doar e leu, nu mâță! Angajații Grădinii îi vor pregăti tortul în octombrie, când va împlini un an. Deocamdată, leuțul a primit de ziua lui hrana pe care o mănâncă de obicei. La vârsta sa, nu consumă decât două kilograme de carne de cabalină pe zi, și va deveni, de la lună la lună, mai mâncăcios.

Bârlădenii mai au foarte puțin de așteptat până când se vor întâlni cu King Paraschiv.

„Îl vom muta într-o volieră, separat de părinții săi, imediat ce vremea va deveni prietenoasă. S-ar putea, peste trei sau mai multe săptămâni, în funcție de temperatura de afară. Este micuț și are nevoie de un anumit confort termic”, ne-a declarat Adrian Cărăbăț, administratorul Grădinii Zoo din Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: