Home » Justitie » De neimaginat – Cadre medicale de la Spitalul Județean Vaslui au pierdut un făt ce trebuia supus unei expertize medico-legale. Infirmiera a crezut ca sacul in care se afla avortonul este plin cu deseuri biologice, asa ca l-a trimis la incinerat

De neimaginat – Cadre medicale de la Spitalul Județean Vaslui au pierdut un făt ce trebuia supus unei expertize medico-legale. Infirmiera a crezut ca sacul in care se afla avortonul este plin cu deseuri biologice, asa ca l-a trimis la incinerat

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a declanșat o anchetă internă după ce cadre medicale de la Secția Obstetrică-Ginecologie au pierdut un făt de 21 de săptămâni pentru care Poliția solicitase o expertiză medico-legală, având în vedere că femeia care l-a avortat fusese bătută de doi bărbați.

Erorile și anchetele se țin lanț la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Un avorton care putea elucida o anchetă a Poliției s-a pierdut pur și simplu fără urmă. Asta după ce un făt născut de o femeie de 36 de ani, din localitatea Fundătura, ar fi fost pus într-un sac de către o infirmieră din cadrul Secției de Obsterică-Ginecologie și dus la containerul de deșeuri biologice, în timp ce într-un alt sac au fost puse compresele folosite de medic pe timpul avortului făcut gravidei. Practic, cadrele medicale au inversat cei doi saci astfel încât, a doua zi, când avortonul trebuia dus la morgă pentru efectuarea analizelor anatomopatologice, au constatat că acesta nu este în sacul păstrat. Între timp, se pare că fătul de 21 de săptămâni a fost transportat la Suceava, unde a fost incinerat ca și deșeu biologic.

Ulterior, conducerea spitalului a chemat-o la raport pe șefa Secției de Obstetrică-Ginecologie, precum și pe cei de la Laboratorul de Anatomie Patologică.

„Asistentele și infirmierele sunt cele care nu au verificat și etichetat corespunzător sacii. În consecință, am făcut o notificare prin care le-am adus la cunoștință cum și în ce mod trebuie trimis către Anatomopatologie un avorton. De asemenea, am transmis un răspuns și către Poliție cu măsurile luate”, a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

Odată cu finalizarea anchetei, conducerea spitalului va convoca o comisie de disciplină pentru a analiza speța și a stabili sancțiunile pentru cadrele medicale vinovate de pierderea fătului. Cel mai probabil, acestea vor fi sancționate cu 10% din salariu, așa după cum a anunțat directorul medical.

În ceea ce o privește pe femeia care a avortat, polițiștii desfășoară propria anchetă, având în vedere că, înainte de a ajunge la spital, a fost bătută pe un drum sătesc de doi bărbați. „După aproximativ două săptămâni de la incidentul sesizat la acea dată la postul comunal de poliție, femeia s-a simțit rău și a ajuns la spital cu ambulanța, unde a pierdut sarcina. În cauză, polițiștii au dispus efectuarea unei expertize medico-legală pentru a se stabili dacă există legătură de cauzalitate între loviturile primite atunci de la cele două persoane și avort”, a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Potrivit acesteia, comunicarea de la spital cu privire la pierderea fătului și a măsurilor întreprinse nu ajunseseră încă, luni, la Poliție. Vom reveni cu amanunte.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: