Home » World » China îndeamnă SUA și Coreea de Nord să inițieze negocieri directe pe fondul testelor balistice

China îndeamnă SUA și Coreea de Nord să inițieze negocieri directe pe fondul testelor balistice

Ministerul chinez de Externe a îndemnat Statele Unite și Coreea de Nord să inițieze negocieri directe pentru depășirea problemelor bilaterale, după o serie de teste militare efectuate de regimul stalinist de la Phenian. 

„Problema nucleară din Peninsula Coreea este între Statele Unite și Coreea de Nord”, a declarat Hong Lei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de site-ul agenției Reuters.

„Îndemnăm Statele Unite și Coreea de Nord să inițieze discuții, să comunice, să negocieze, să analizeze modalități de soluționare a rezonabilelor preocupări reciproce”, a precizat oficialul chinez.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune pe 7 februarie, afirmând că a plasat pe orbită un satelit. Statele Unite și alte țări au condamnat utilizarea tehnologiei balistice de către regimul Kim Yong-Un. În ianuarie, Coreea de Nord a anunțat testarea unei bombe termonucleare. Și China a condamnat testele militare nord-coreene, dar a criticat planurile Statelor Unite de a instala sisteme antibalistice avansate în Coreea de Sud. 

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: