Home » Administratie » Cum se folosesc „stăpânii” Bârladului de bunul public – Investițiile de milioane de euro din Bârlad, instrumente de răfuială politică

Cum se folosesc „stăpânii” Bârladului de bunul public – Investițiile de milioane de euro din Bârlad, instrumente de răfuială politică

de Simona MIHĂILĂ

Cinematograful „Victoria”, pentru a cărui modernizare bârlădenii vor plăti 25 de ani la bancă, a ajuns instrument de răfuieli politice în campania electorală. Daniel Buzamăt, președintele PSRO Bârlad, a fost pedepsit pentru „tupeul” de a fi organizat aici o conferință de presă în care s-a răzvrătit împotriva conducerii pesediste a Primăriei Bărlad și a consilierilor locali din PSD. El nu a „pupat” și a doua oară „șansa” de a mai folosi cinematograful drept loc de a-i „spurca” pe cei care au avut mărinimia să i-l închirieze și care, se vede treaba, nu au nicio reținere în a se considera stăpâni pe bunul public. Și nici a-și etala această postură.

daniel-buzamat-psro1Ieri, în cadrul unei conferințe de presă pe care Buzamăt a vrut să o convoace în sala mică a cinematografului, le-a dezvăluit ziariștilor motivul incredibil pentru care nu a mai avut „privilegiul” de a călca aici: Vasile Ciochină, șeful direcției care administrează Cinematograful „Victoria” nu a fost de acord.
„Mi-a spus verbal, că nu se poate. Decât în zilele de luni. Nu am înțeles de ce există această condiție, mai ales că de marți încolo nu rulează filme la ora când am vrut să țin conferința de presă. Când a văzut că argumentul nu ține, mi-a motivat că numai o oră, cât aș fi vrut eu să închiriez sala, este prea puțin. Că trebuie mai multe ore. Că pentru doar 50 de lei, cât e chiria pe oră, nu are rost să închirieze.ciochina_vasile1.jpg Cred că domnul Ciochină nu a înțeles că este subordonat Consiliului Local, că nu este proprietar acolo. Nu ne aflăm pe moșia dumnealui, deci nu poate el să schimbe regulile jocului din mers. Ce fel de management este acesta? Bârladul va plăti milioane de euro pentru această investiție, au fost îndatorați pentru 25 de ani la CEC, iar domnul Ciochină își permite să dea cu piciorul banilor pe care ar trebui să îi încaseze!”, a spus Daniel Buzamăt.
Buzamăt i-a cerut lui Ciochină, prin intermediul ziariștilor, să facă public documentul contabil care dovedește că cinematograful a încasat chirie pentru găzduirea concursului „Bârladul dezbate”, eveniment care s-a remarcat, printre altele, și prin prezența deputatului Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, a senatoarei PSD Gabriela Crețu și a viceprimarului Dorin Apostu (PSD).
Momentul în care Daniel Buzamăt a fluierat în biserică a fost luna trecută când a organizat la sala mică a cinematografului o conferință de presă în care a criticat dur conducerea pesedistă a orașului, din cauză că nu pune în aplicare prevederea legală prin care elevii pot beneficia de reducerea prețului biletului de autobuz. El a mijlocit inițierea unui proiect de hotărâre în acest sens, în care scop i-a solicitat sprijinul consilierului Dumitru Boroș.
„Un proiect de hotărâre care nu a mai fost inițiat pentru că nu au vrut domnii de la PSD. Prin hotărâre de Consiliu Local, elevii din Bârlad ar fi beneficiat de reducerea tarifelor în acest moment, dar asta nu se întâmplă. Vor trebui să aștepte până ce serviciul de transport în comun va fi concesionat, poate după câteva luni de acum încolo, timp în care copiii plătesc prețul integral”.

About Simona Vasile

2 comments

  1. Nesimţitul ăsta de Ciochină aşa procedează şi cu centrul SPA , se crede moşier pe banii publici sub protecţia lui Solomon.

  2. Nu inteleg de ce trebuie sa fie un director la cinematograf si unul la SPA ,,, Acesti oameni se plictisesc de moarte pentru ca nu e mare lucru de facut. O singura persoana este arhi suficient. In plus, toate filmele de la victoria sunt cu foarte multaviolenta. Nimic educativ sau despre viata normala. Si sonorul este mult peste norma europeana admisa, care este de 100 decibeli maxim.

%d blogeri au apreciat: