Home » Administratie » Declarațiile 392A, 392B și 393 se pot depune până pe 25 februarie

Declarațiile 392A, 392B și 393 se pot depune până pe 25 februarie

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui informează contribuabilii că, potrivit Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.522/2016, trebuie să depună până la 25 februarie, trei declarații.

Prima este Declarația informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate în anul 2015, formularul 392. Acesta se completează de persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie 2015, erau înregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei. Nu se depune acest formular dacă persoanele impozabile nu au desfășurat livrări de bunuri și prestări de servicii în anul 2015. Mai trebuie depusă declarația informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii și achizițiile efectuate în anul 2015, respectiv formularul 392B. Acesta se completează de persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2015 nu erau înregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obținute din vânzarea de bilete de transport internațional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 de lei. Nu se depune formularul 392B dacă persoanele impozabile nu au desfășurat livrări de bunuri și prestări de servicii în anul 2015, în interiorul tării și /sau achiziții efectuate în tară.

O altă declarație, informativă, care trebuie depusă este cea privind veniturile obținute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internațional de persoane, cu locul de plecare din România în anul 2015, formular 393, și se completează de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care în anul 2015 au prestat servicii de transport internațional de persoane.

Declarațiile pot fi depuse pe hârtie, însoțite de formatul electronic la registratură organului fiscal competent, la postă, prin scrisoare recomandată sau prin mijloace electronice de transmitere la distantă.

Formatul electronic se obține prin folosirea programului de asistentă elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, pus la dispoziție, gratuit, de unitățile fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: