Home » Business » Orange și Telekom anunță semnarea acordurilor de acces reciproc la rețele

Orange și Telekom anunță semnarea acordurilor de acces reciproc la rețele

Orange și Telekom România, locurile 1 și 3 pe piața operatorilor de telefonie mobilă, au semnat acorduri de acces reciproc la rețele, grupul francez urmând să beneficieze de rețeaua fixă de bandă largă a celui german, iar acționarul majoritar al Romtelecom de serviciile de 4G și 4G+ ale Orange. 

Pe baza acestuia, Orange va completa portofoliul existent de servicii de voce și internet mobil, televiziune prin satelit și internet cu servicii fixe de internet de mare viteză și televiziune, folosind rețeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, și va lansa în curând soluții de comunicare convergente.

Independent de acest contract de acces la rețeaua fixă, Orange România și Telekom Romania Mobile au semnat un contract de roaming național. În baza acestui acord clienții Telekom Romania vor putea utiliza rețeaua Orange 4G/4G+, beneficiind de acoperire extinsă și calitate superioară pentru serviciile 4G și 4G+.

Acordul de roaming național dintre Telekom Romania Mobile Communications SA și Orange România SA acoperă serviciile de date 4G și 4G+, precum și serviciile de voce prin intermediul rețelei LTE.

Astfel, clienții Telekom Romania vor putea beneficia de tehnologiile de comunicații 4G și 4G+ chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea rețelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană. Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.

Cele două companii au anunțat că vor continua să concureze în mod independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propria strategie de dezvoltare în concordanță cu viziunea comercială și de afaceri.

Negocierile dintre cele două companii au durat mai bine de doi ani.

Orange ar urma să plătească aproximativ 5 euro pe lună către Telekom pentru fiecare client căruia îi va oferi servicii prin infrastructura fixă, plus o serie de taxe de instalare. Telekom va plăti în funcție de traficul de net mobil 4G realizat de clienții săi prin rețeaua Orange.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: