Home » Justitie » Un criminal ca o mașină de ucis! 36 de lovituri de cuțit în 50 de secunde!

Un criminal ca o mașină de ucis! 36 de lovituri de cuțit în 50 de secunde!

de Răzvan CĂLIN

Anchetatorii sunt uimiți de paroxismul cu care bârlădeanul Ștefan Chiribou și-a omorât soția: nu mai puțin de 36 de lovituri de cuțit în maxim 50 de secunde. Procurorii așteaptă rezultatul expertizei psihiatrice și au solicitat prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile.

Deși a trecut aproape o lună de la comiterea faptei, anchetatorii sunt și acum șocați de modul în care bârlădeanul Ștefan Chiribou, în vârstă de 52 de ani, și-a căsăpit soția într-un acces de furie oarbă. Cu fiecare minut în care stau aplecați asupra acestui dosar anchetatorii descoperă elemente care continuă să-i uimească. În momentul de față, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui așteaptă să primească rezultatele a două expertize ce vor atârna greu în elucidarea completă a acestui caz de crimă ce a înfiorat comunitatea locală din Bârlad și nu numai. Este vorba despre expertiza medico-legală în cazul victimei, dar și cea psihiatrică în ceea ce-l privește pe criminal. Medicii legiști vor trebui să arate, cu o acuratețe cât mai exactă posibil, care au fost loviturile ce au provocat decesul victimei și câte au fost aplicate după ce biata femeie deja își dăduse ultima suflare. Este un aspect extrem de relevant și de important pentru procurori, care vor încerca astfel să dezlege misterul acelor secunde de furie oarbă în care criminalul a lovit de atât de multe ori într-un timp foarte scurt. În același timp, expertiza psihiatrică a lui Chiribou, care a fost efectuată la Spitalul – penitenciar Jilava de o comisie formată din trei medici specialiști, îi va lămuri pe anchetatori, printre altele, și în privința discernământului criminalului.

”Așteptăm să primim în scris rapoartele și concluziile celor două expertize. În cea medico-legală pe care am dispus-o în cazul victimei, am rugat medicul legist să precizeze, cât mai exact posibil, care sunt loviturile post-mortem și care sunt cele ante-mortem. În același timp, va conta foarte mult ceea ce vor spune cei trei medici specialiști de la Spitalul – penitenciar Jilava. Oricum, nu vreau să mă antepronunț, dar nu cred că se poate vorbi de o lipsă de discernământ în cazul autorului faptei. Din câte am înțeles, evaluarea sa a decurs în niște parametri normali, așa încât nu cred că vor fi surprize din acest punct de vedere. Ceea ce rămâne, deocamdată, în discuție, este aspectul cruzimii cu care a fost făcută această faptă. Pentru că desfășurarea acesteia a fost într-un timp foarte scurt. Din înregistrarea video se vede clar că nu sunt mai mult de 50 de secunde. Or, medicii psihiatri vor fi atenți mai ales pe latura asta a numărului mare de lovituri aplicate într-un timp foarte scurt și, automat, motivația, mobilul, pe care le-a avut în vedere criminalul. Din acest punct de vedere cred că expertiza psihiatrică va fi mai elaborată. Putem vorbi de o stare paroxistică, de nebunie, căci în raționamente normale nu putem găsi explicații pentru așa ceva!”, ne-a declarat procurorul Carlo Ilieș, cel care coordonează ancheta în acest dosar de crimă.

Între timp, Parchetul a făcut demersuri la Tribunalul Județean Vaslui pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă a lui Chiribou pentru încă 30 de zile. Astfel, anchetatorii vor avea timpul necesar pentru a strânge toate datele, să primească și să analizeze rapoartele expertizelor solicitate.

Ștefan Chiribou și-a omorât cu bestialitate soția – Liliana Chiribou, de 49 de ani – într-o duminică, în dimineața zilei de 26 ianuarie. Deși erau căsătoriți de peste 20 de ani și au și doi copii majori, relația dintre soții Chiribou în ultimul timp era extrem de tensionată. Tocmai din acest motiv, femeia deschisese acțiune în instanță pentru a da divorț. Bărbatul a încercat să o înduplece, să o facă să renunțe la divorț, dar fără succes. Din această cauză, după cum a povestit ulterior anchetatorilor, Ștefan Chiribou a văzut negru în fața ochilor în dimineața zilei de 26 ianuarie și a omorât-o cu sânge rece pe cea care i-a fost consoartă peste 20 de ani. După ce a ieșit din serviciu (el fiind agent la o firmă privată de pază), Chiribou a mers la barul unde lucra soția sa ca barman, localul fiind situat la parterul blocului în care locuiau cei doi. După ce a comandat o cafea și bere, a avut din nou o discuție în contradictoriu cu femeia, după care, într-un acces de furie soră cu nebunia a atacat-o cu un cuțit și a înjunghiat-o de 36 de ori. Totul în mai puțin de 50 de secunde!

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: