Home » Justitie » Prinși la Vama Albița, cu mii de țigarete lipite de corp

Prinși la Vama Albița, cu mii de țigarete lipite de corp

Trei persoane au fost depistate de echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, în timp ce încercau să introducă ilegal în țară, lipite pe corp, 5.100 țigarete de proveniență Republica Moldova. De asemenea, în portbagajul autoturismului marca Mercedes Benz, în care se aflau, au fost depistate 4 cartușe de vânătoare. Marfa de contrabandă a fost descoperită pe 16 februarie, când mașina la volanul căreia se afla cetățeanul român Alexandru R., în vârstă de 29 de ani, a fost supusă unui control. Alături de șofer mai voiau să între în țară și alți doi pasageri de naționalitate moldovenească, un bărbat în vârstă de 20 de ani și o femeie de 51 de ani.

cartuseȘoferul a declarat că este posesor de port armă și permis de vânătoare în Republica Moldova și cunoaște legislația romană în domeniul armelor și munițiilor, dar a uitat cele patru cartușe în portbagajul autoturismului la ultima partidă de vânătoare la care a participat, în Republica Moldova. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Muniția descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predată Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, din cadrul I.P.J. Vaslui. Conform prevederilor legale, a fost luată și măsura reținerii produselor accizabile, în valoare totală de 1.148 lei, și sancționarea contravențională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 15.000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: